Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

На ћуприји добили, на мосту изгубили

Ерозија пута / Фото: Неђо Сувајац

На путној комуникацији Градина – Плане највидљивији су трагови које остављају двије инфраструктурне дјелатности које се одвијају упоредо. На носећим стубовима мостова на Малој Укрини јасно су видљиве штете настале вађењем шљунка (по пројекту званично: Чишћење и уређење корита), док је са друге стране вршење ископа и полагање цијеви за водовод уз саму ивицу асфалтног пута, који је на критичним мјестима у непосредној близини и паралелан са ријечним коритом, довело до ерозије и слијегања терена, а самим тим пуцањем и пропадањем асфалтне подлоге.

Најкритичније је на дијелу пута у Доњим Речанима, удаљено три километра од Градине према засеоку Плане.
Мјештани Чечаве одавно чекају коначно рјешавање питања водоснабдијевања, без да им то додатно угрози ионако лоше путне комуникације, док питање такозваног чишћења ријечног корита нису сматрали за неопходно јер се углавном своди на просту експлоатацију шљунка, што свакако, ако се врши неконтролисано, може да угрози цјевоводе локалних водовода којим се са изворишта Тисовца и Трноваче годинама напајају.

Чекајући реакцију надлежних инспекцијских служби и предузимање потребних радњи у циљу санације насталих штета можемо само препоручити додатни опрез возачима који користе путну комуникацију Градина – Плане.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.