Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Трагична судбина сестара Васић

Велинка Васић на прагу своје трошне куће

У октобру прошле године, Мјесна заједница Чечава је покренула хуманитарну акцију с циљем помоћи двјема сестрама Васић. Ове двије животно угрожене сестре живјеле су саме у изразито трошној кући, суочавајући се с бројним изазовима свакодневног живота.

Након успјешно покренуте акције која је резултирала набавком стамбеног контејнера, постављањем санитарија и основним намјештајем, сестре Васић су у међувремену збринуте од стране Центра за социјални рад Теслић у установу за бригу о старима.

Нажалост, упркос свим напорима локалне заједнице и хуманитарних акција, сестре Васић нису доживјеле прилику да се смјесте у нови стамбени контејнер који им је био намијењен. Након што су збринуте у установу за бригу о старијима, судбина је била немилосрдна, и обиљежена смрћу обију сестара у кратком временском раздобљу.

Невенка је сахрањена у Гајско гробље, а сутра ће на истом гробљу бити сахрањена и Велинка. Трошкове сахрана ће снијети Центар за социјални рад Теслић.

Овај трагични догађај показује важност бриге о најрањивијима на вријеме и у континуираним напорима, како би се осигурала благовремена подршка.

Из Мјесне заједнице наводе да ће на једном од идућих зборова грађана, одлучити о судбини контејнера и коме ће бити уступљен на кориштење.

Невенка Васић

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.