Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vasići oživjeli djedovu fabriku igračaka

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad (22) i Tatjana (21) Vasić iz Čečave, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis.

Svoje rukotvorine Vasići su lani predstavili na nekoliko biznis konferencija u regionu, gdje su ubirali niz pohvala i nagrada. Jedno od najdražih priznanja osvojili su nedavno na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u RS, gdje im je pripala druga nagrada. Kažu da im mnoštvo pohvala i priznanja, koja pristižu sa svih strana, predstavljaju motivaciju za nastavak rada i usavršavanje inovacija. To im  daje „vjetar u leđa“ da svoj brend „Sklopy Toys“ registruju, te da prošire proizvodnju. Za njihove igračke vlada veliko interesovanje, a neke od njih su već došle do svojih kupaca.

– Borili smo se da realizujemo ideju, a sada još veće napore ulažemo da od ovog napravimo biznis. Nas dvoje smo tek na početku i nije lako, ali vjerujemo da se uz puno truda i ljubavi prema ovom poslu može sve postići – priča Nenad.

On je kazao da planiraju više pažnje da posvete promociji svojih proizvoda i da ih približe mališanima, ali i svima koji brinu o razvoju motoričkih sposobnosti kod djece.

– Naše proizvode ćemo prezentovati u vrtićima i igraonicama, gdje bi djeca, roditelji i vaspitači mogli da vide prednosti ovih edukativnih igračaka – kazao je Vasić.

Ambiciozni brat i sestra kažu da izradom predmeta od drveta čuvaju porodičnu tradiciju, jer su njihove igračke nastale u stolarskoj radnji u kojoj je majstorisao najprije njihov djed, a onda i otac.

– Željeli smo da iskoristimo ostatke prvoklasnog drveta, pa smo došli na ideju da proizvodimo edukativne igračke čiju izradu smo kasnije usavršavali – kazao je Vasić.

Njegova sestra Tatjana objašnjava da se kroz drvene igračke provlače pertle i kreiraju zanimljivi oblici.

– Osim drveta, koristimo prirodne boje i ekološki izrađene pertle, koje se takođe proizvode u Tesliću. Svjesni smo da treba ulagati još novca u sve da bi se proizvele veće količine – rekla je Tatjana.

Prema njenim riječima, u usavršavanju u ovom poslu mnogo su im pomogla takmičenja, gdje su sticali značajna iskustva i sklopili mnoga poznanstava.

Mladima koji traže posao savjetuju da posjećuju manifestacije poput „Startap akademije“ i „Najbolje tehnološke inovacije“, gdje mogu da stiču nova znanja i vještine koje će im pomoći da lakše pronađu zaposlenje.

Ljetnikovac

Nenad i Tatjana Vasić u realizaciji svojih ideja imali su značajnu podršku opštine Teslić, zbog čega su u znak zahvalnosti odlučili da gradski park ukrase malim ljetnikovcem za djecu. Takođe, kao sponzori su učestvovali na manifestaciji „Konferencija beba“ koja je održana u ovoj lokalnoj zajednici. 

Izvor: Glas Srpske

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.