Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zbor (ne)radnih političara

U nedelju (23.03.2008. god.) održan je sastanak mjesne zajednice u proširenom sastavu na kome su, pored lokalnih (Čečavskih) političara, prisustvovali opštinski predstavnici na čelu sa načelnikom Radom Pavlovićem, zatim direktor preduzeća "RAD" iz Teslića koje gazduje Teslićkim vodovodom,  predstavnici Teslićprevoza, Elektrodistribucije i još nekih službi iz opštinske uprave!
 

 Na dnevnom bilo je zakazano  sledeće:

  1. Asfalt
  2. Mostovi (konkretno most u Vučićima)
  3. Saniranje korita Ukrine
  4. Održavanje nekategorisanih puteva
  5. Prekrivanje zgrade mjesne zajednice
  6. Osiguravanje stalnog doktora u Čečavi
  7. Saobraćaj putnika
  8. Upoznavanje sa projektom elektrifikacije područja
  9. Veterinarska stanica u Čečavi
  10. U saradnji sa Borjem da se građani snadbiju drvetom na panju
 

{google}-4994048123493801446&hl=en{/google}
Načelnik opština Rade Pavlović u uvodnom govoru
  
Sastanak je počeo čitanjem dnevnog reda,  zatim se načelnik obratio prisutnima predstavivši goste. U nastavku je govorio o Čečavi, "Malo selo – mala briga, veliko selo  – velika briga", te o dosadašnjim ulaganjima u Opštinu!
 
Prvih 20 minuta sastanka proteklo je u miru, tj. za vrijeme govora načelnika. Tada je nastala opšta svađa, par klupa je dijelilo načelnika od bijesnih Stanojevića koji nisu imali dlaku na jezku, izrevoltirani time što nisu dobili ni  metar asfalta! Napali su i na predsjednika mjesne zajednice Milu koga su prozvali zbog laži te zavade naroda.
 
Jedni za drugima ustajali su prisutni negodujući protiv politike koja se vodi u Čečavi. Da je postalo gusto primijetio je i načelnikov vozač – ujedno i tjlohranitelj koji je sjedio u autu ali se morao pridružiti skupu.
 
U jednom trenutku niko nije ni napadao na načelnika nego su Čečavci između sebe počeli da ratuju, prisutni Teslićani su zbunjeno gledali pomahnitale domaćine!
 
Pola sata kasnije situacija se smirila, dogovoreno je da se gosti obrate i iznesu svoje a zatim da uslijede pitanja. Tako je i bilo, sa čestim prekidima i bukom prisutni su ukratko iznijeli šta su imali.
 
Predstavnik vodovoda je pričao već ispričanu priču, vodovod stoji na klimavim nogama te kako prvo treba obnova postojećeg da bi se mogao proširiti.
U ime Teslićprevoza govorio je jedan od tehničara koji ni na jedno pitanje nije odgovorio niti je šta iznio.
Pozvani iz doma zdravlja u tesliću nisu se odazvali sastanku, iako je načelnik lično zvao Anteševića. U njihovo ime govorio je Žarko Denjiz. Rekao je kako ni dom zdravlja u Tesliću nekma kadrova te kako je neizvodivo da Čečava u ovom trenutku dobije bolju zdravstvenu zaštitu- odnosno doktora. Te kako se u čečavu nemože poslati doktor koji nema bar tri sijede dlake, na što su se Čečavci nasmijali komentarišući da oni ionako služe kao skretničari!
O problemu osnovaca na području Čečave govorio je direktor škole Međedović Stevan koji je na najbolji način iznio sadašnje katastrofalno stanje u Čečavi. Žalio se na sporne mjesečne koje osnovci plaćaju po 8 KM , navodno prevoz osnovaca je besplatan odlukom ministarstva prosvjete koje je potpisalo ugovore sa prevoznicima.
 
Treba napomenuti da je Braco Prodić kazao da je izmišljen problem izgradnje asfalta prema crkvi iz centra jer trenutna širina puta zadovoljava kriterij od 6m – što niko od prisutnih nije demantovao, čak ih je pozvao da zajedno izađu i premjere što niko nije želio. 
 
O veterinarskoj stanici nije bilo ni riječi, kao ni o mostu niti saniranju korita Ukrine! 
 
Sastanak je ekspresno završen. Na pitanje predsjednika Mile  "hoćemo li privoditi kraju sastanak" svi su ustali i već bili na izlazu!  
 
Potruka političara građanima: Imali smo satanak, osramotili se, potvrdili svoju neslogu, bijedu i ništa nismo napravili! Idemo dalje u nove poraze!

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.