Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Златни фолклораши КУД-а “ Душан Станковић“ представиће Чечавску изворну игру на Свјетском фестивалу фолклора у Шпанији

КУД „Душан Станковић” у Турској / Фото: Ана Мастиловић

Када највеће Српско село заигра у далекој Шпанији сигурни смо да никога нећемо оставити равнодушног. Након што смо Чечавску изворну игру представили у Грчкој, Турској, Словенији, Италији, Црној Гори, Македонији, Србији и Хрватској, одлучили смо да ове године одемо у далеку Шпанију, гдје ће засвирати Чечавска шаргија и виолина.

Након двије побједе на Интерконтиненталним фестивалима фолклора у Турској, гдје смо 2019. године однијели титулу Златних фолклораша а 2022. године и узели сребрени пехар за најбољу ауторску кореографију, ове године одлазимо до сад нама највећи фестивал фолклора, у рад који се налази 70 километара од Барселоне и који важи за најљепше љетовалише – прелијепи Лоред де Мар.

На пут крећемо 25.06.2023. године да би смо након два дана осванули у Лоред де Мару. На Свјетском фестивалу фолклора представиће се 65 играча и два ансамбла, извођачи А и извођачки Б ансамбл са Изворним играма чечавског краја, Народним играма и пјесмама са Косова и Метохији као и играма са југа Србије. Укупно ћемо одиграти четири кореографије те Републику Спрску, општину Теслић, Чечаву и чечавски крај представити поносно на нама својствен начин, онако како ми то радимо из године у годину. Да је Чечавска изворна игра постала препознатљива говори и успјех наших фолклораша који су са свим такмичењима узели награде.

Нека нам је срећан далеки пут!

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.