Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ankica i Živko Stokić ugušili se u požaru

Ankica Stokić(61) i Živko Stokić (36) ugušili su se u požaru koji u nedjelju oko 20 časova izbio u Ankicinoj kući u selu Parlozi kod Teslića.

Ovo je juče potvrđeno u Centru javne bezbjednosti Doboj gdje su dodali da je policiji slučaj prijavio jedan od komšija koji je primijetio da su prozori na kući pocrnili od dima.

– Poslije prijave, policija je nasilno provalila u kuću, gdje je pronašla Ankicino beživotno i nagorjelo tijelo, a nedaleko od nje i leš muškarca za kojeg je kasnije utvrđeno da je njen rođak Živko – rekli su u CJB Doboj.

 

Pretpostavlja se da su se oni ugušili dimom, jer tijela nisu potpuno izgorjela, ali tačan uzrok izbijanja vatre u kući Stokićeve do zaključenja ovog broja nije bio utvrđen.

 

U policiji su potvrdili da je Ankicu, uz prisustvo ljekara mrtvozornika, prepoznala i identifikovala njena sestra Ljilja, te da su oba tijela poslije uviđaja poslata na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prema riječima mještana, Ankicin pastorak Radovan Bato Stokić prvi je primijetio da su stakla na kući pocrnila iznutra, te da mu iz kuće niko nije odgovarao.

 

– Na Ljiljanino insistiranje komšija Zoran Šainović razvalio je ulazna vrata kuće, u nadi da će unutra pronaći nekog živog. Međutim, iz kuće je pokuljao dim i smrad od izgorjele plastike. Struje nije bilo, pa su policajci sa baterijskim lampama ušli u kuću i na hodniku pronašli Ankicino tijelo, a u njenoj sobi našli su još jedno beživotno tijelo, njenog rođaka Živka Stokića, kojeg je ona primila da stanuje kod nje – rekao je jedan od mještana.

 

Pretpostavlja se da je požar najvjerovatnije izazvala Živkova upaljena cigareta.

– On je spavao u kuhinji, a izgorio je njegov krevet i televizor. Pronašli su ga u Ankicinoj sobi, a njeno tijelo nađeno je u hodniku. Ona je vjerovatno pokušala da izađe iz sobe, ali izgleda da nije pronašla ključeve – kažu komšije.

 

Pretpostavlja se da je te večeri Živko Stokić vjerovatno pod uticajem alkohola zaspao sa cigaretom, od koje se zapalio krevet.

 

Zapalio svoju kuću

 

Stanovnici Parloga ispričali su da je Stokić u aprilu zapalio i svoju kuću. Navodno je nekoliko dana prije toga najavio da će to da uradi, ali mu niko nije povjerovao.

 

Nakon što je ostao bez krova nad glavom, u svoju kuću ga je primila komšinica Ankica Stokić. Živko Stokić mještanima Parloga poznat je kao osoba sklona alkoholu.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.