Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Autobusi stari i po nekoliko decenija

Na području teslićke opštine prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju obavljaju tri prevoznika. Kod većine njih vozni park je dotrajao i autobusi su poodavno ušli u četvrtu deceniju starosti.

 

S obzirom na to da prevoze učenike i saobraćaju po putevima i mostovima koji su donedavno bili ili su još na ivici prohodnosti, razloga za brigu onih koji koriste usluge ovih prevoznika svakako ima.

 

Najstarija teslićka firma koja se bavi javnim prevozom putnika u međunarodnom, gradskom i prigradskom saobraćaju je "Teslić-prevoz". U njihovom preduzeću su rekli da je u Pravilniku o starosnoj strukturi vozila, koji je usvojen i koji će stupiti na snagu 5. maja iduće godine, predviđeno da vozilo starije od 20 godina neće moći da se registruje za obavljanje javnog prevoza i tako će se regulisati nesređeno stanje u autobuskom saobraćaju.

 

 

Direktor "Teslić-prevoza" Milosav Zelenković istakao je da je ovaj kolektiv već spreman za funkcionisanje po novom pravilniku, jer je prosječna starost voznog parka ovog kolektiva devet godina.

Zelenković kaže da autobusi ovog kolektiva godišnje prevezu blizu 300.000 putnika.

Po broju voznih jedinica i prevezenih putnika za "Teslić-prevozom" ne zaostaje ni teslićki "Tempoturist", ali je njihov vozni park prilično star i dotrajao.

Vlasnik i direktor ovog kolektiva Perica Kuzmanović naglasio je da je ovo preduzeće već počelo pripreme za uklapanje u nove zakonske odredbe i da su već kupljeni jedan novi autobus i nekoliko vozila znatno mlađih od predviđene zakonske granice, te da će se do maja sljedeće godine potpuno organizovati u skladu sa zakonskim propisima i procedurama.

Vlasnik i direktor prevozničke firme "Ukrina-trans" Žarko Gačić rekao je da podržava novi pravilnik, jer kaže da će sve što će zavesti red u ovoj oblasti u Tesliću dobro doći, budući da je sadašnje stanje postalo neodrživo.

– Pored ovog pravilnika, treba zavesti i poštovanje voznog reda i nepristrasno kontrolisati sve, što sada nije bio slučaj – kaže Gačić.

 

Inspekcija

 

Do podataka o ispravnosti autobusa koji prevoze đake u lokalnoj upravi se ne može doći, jer kako su rekli, za to moraju pribaviti odobrenje Republičke saobraćajne inspekcije.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.