Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dani Banje Vrućica

8. Dani Banje Vrućica otvoreni su danas u Tesliću. Na tradicionalnoj manifestaciji   učestvuje više od 250 ljekara iz Republike Srpske i Federacije BiH, a kao predavači učestvuju njihove kolege iz Srbije i Slovenije. 
Pored razmjene mišljenja, predavanja i razmjene iskustava stručnjaka iz raznih oblasti medicine, menadžment Banje Vrućica predstavio je prošlogodišnje rezultate rada i dostignuća Banje i najavio planove za ovu godinu.

 

Direktor Zdavstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić rekao je da je prošla godina završena dobrim poslovnim rezultatom, te da je otvoren i hotel "Kardial" koji ove godine daje rezultate svoje rekonstrukcije i svih ulaganja.

– Prošle godine ostvareno je oko 120.000 noćenja, što predstavlja poslijeratni rekord. Početak ove godine obećava i ako se po jutru dan poznaje onda će sigurno ova godina biti još bolja, naglasio je Bogdanić i najavio rekonstrukciju kompletnog banjskog prostora do kraja ove godine, prenosi Srna.

Govoreći o manifestaciji "Dani Banje Vrućica", Bogdanić je rekao da je to prilika da ljekari koji šalju pacijente na liječenje u Banju Vrućicu vide u kakvim uslovima se oni liječe i da se kroz stručna predavanja dostigne još veći nivo zdravstvenih usluga pacijenata.

– Imamo tradiciju u liječenju dužu od jednog vijeka, a glavni resurs, koji moramo maksimalno iskoristiti, je termomineralna voda koja svojim sastojcima pogoduje rehabilitaciji, posebno ljudi u poodmaklim godinama sa oštećenim kardiovaskularnim sistemom i reumatskim oboljenjima, naglasio je Bogdanić.

Dragan Vulović sa klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" iz Beograda, najstarije klinike za rehabilitaciju na Balkanu, kaže da je saradnja sa Banja Vrućicom dobra i da je ovaj centar proteklih godina zabilježio veliki napredak.

Zlatko Maksimović, presjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Doma zdravlja u Bijeljini, rekao je da je Banja Vrućica već sada ponos Republike Srpske, BiH i regiona.

– Ovo je primjer kako treba raditi i kako se odnositi prema resursima i poslu. Očigledno je da se domaćinskim odnosom može uraditi puno, ocijenio je Maksimović, piše Srna.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.