Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dvorište porodice Jotanović plijeni pažnju

Malo koja porodica u Tesliću pa i šire može da se pohvali tolikim brojem biljaka koliko u dvorištu imaju Mira i Slavoljub Jotanović iz Donjih Ruževića. Više od 200 vrsta cvijeća i desetine stabala voća pa čak i tropskog skreću pažnju i divljenje prolaznika.
Mira kaže da ljubav prema ovom poslu traje 30 godina i da je sve došlo slučajno. Povremeni rad pretvorio se u pravi posao na kome Mira provodi cijeli dan, od čega samo zalivanje traje pet časova.

Biramo najljepši kutak  R.S. Glasajte za dvorište iz Teslića

Active Image

– Pored mnogo truda, rada i, prije svega, ljubavi, svake godine izdvajamo i mnogo novca u obnovu dotrajalih vrsta i uvođenje novih sorti – kaže Mira.a

 
Dodaje da u svemu ovome ima podršku porodice, supruga Slavoljuba, sina Uglješe, kćerke Bojane, zeta Ljubiše te onih bez kojih ne može ni zamisliti rad u dvorištu, unuka Miše i unuke Rade koji će vjerovatno naslijediti njen zanat.

Dvorište krase i dvije palme koje su ušle u sedmu deceniju života, te kaktusi agava od kojih se pravi tekila.

– Uskoro ćemo u našem domu moći popiti i domaću tekilu – šale se Jotanovići.

Po idejama njene kćerke Bojane koja ima cvjećarsku radnju u Tesliću su uređena brojna dvorišta. I ona je već, po riječima bake Mire, u ovom poslu izrasla u menayera. Mira kaže da će se ovim poslom baviti dok može hodati i rukama micati.

– To je moj život i moja snaga, a nadam se da će i poslije mene dvorište ovako izgledati. Jer ne sumnjam u one koji tek dolaze i uče se u ovom poslu – kaže Mira Jotanović.

Kako glasati
SMS-om glasate tako što. na broj 091/510-101 pošaljete poruku koja sadrži riječ GLAS zatim redni broj.

Primjer ako želite glasati za dvorište porodice Jotanović iz Teslića, a ono je pod rednim brojem 5, tekst SMS poruke glasi: GLAS 5.

Broj važi sa sca tri operatera mobilne telefonije u BiH.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.