Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gradski park u Tesliću ove godine u novom ruhu

TESLIĆ – Gradski park u Tesliću, za čije uređenje će iz opštinske kase biti izdvojeno 70.000 maraka, ove godine trebalo bi da dobije novi sjaj i nove sadržaje.

Počelo je uklanjanje starih i dotrajalih stabala, a do kraja maja trebalo bi da bude završena izrada idejnog rješenja uređenja.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović kaže da tokom proteklih desetak godina ništa nije ulagano u gradski park, koji se nalazi u centru grada.

"Nadam se da ćemo do kraja godine u parku imati potpuno druge sadržaje nego što ih imamo danas, jer je činjenica da park sada više liči na neurednu šumu nego na ono čemu je namijenjen", rekao je Kasapović.

 

Tokom proljetnog uređenja grada, koje će sa 98.000 KM biti finansirano iz opštinskog budžeta, planirano je da sve zemljane i travnate površine budu dovedene u red i da se zasadi novo cvijeće. Akcenat će biti stavljen na uređenje centra grada i površina ispred stambenih zgrada.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Dragiša Kovačević rekao je da se pri uređenju zelenih površina vodilo idejom da grad dobije što više boja.

Uporedo je počelo i uređivanje saobraćajnica kako u gradu tako i u seoskim područjima, kao i čišćenje odvoda i slivnika.

Za popunjavanje udarnih rupa na saobraćajnicama iz budžeta opštine izdvojeno je 19.980 KM, a radovi su povjereni  preduzeću "Niskogradnji" iz Teslića, dok je za izradu horizontalne saobraćajne signalizacije izdvojeno 12.826 KM.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.