Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izložba umjetničke fotografije „Pravoslavlje“

U prostorijama Sportskog centra "Radolinka" u Tesliću otvorena je izložba umjetničke fotografije "Pravoslavlje" Foto-kino kluba Doboj koja ima za cilj popularizaciju ovog modernog načina umjetničkog izraza.Cilj izložbe je i upoznavanje javnosti o formiranju foto-kino sekcije koja će djelovati u sastavu Svetosavske omladinske zajednice "SOZ", koja je organizator izložbe.
Koordinator rada SOZ-a đakon Mladen Kovačević dodao je da izložba ima namjeru da predstavi aktivnosti na formiranju foto arhive, čiji će zadatak biti da prikuplja i učini dostupnom foto građu, vezanu za istoriju Teslića i okoline.

"Izložba se sastoji od dvije postavke. Jedna je posvećena starim fotografijama koje su prikupljene na području opštine Teslić, dok druga predstavlja izložbu umjetničke fotografije članova Foto-kino kluba Doboj čija je osnovna tema 'Pravoslavlje' od Rusije, Grčke, Ohrida pa do naših prostora", rekao je sinoć Kovačević.
On je pozvao zainteresovane mlade ljude da se pridruže radu ove sekcije, jer će jedna od aktivnosti biti i škola fotografije.
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izrazio je zadovoljstvo zbog inicijative za organizovanje i formiranje kino kluba Teslić u okviru SOZ-a uz pomoć prijatelja iz Doboja.
"Lijepo je vidjeti veliko interesovanje ljudi za umjetničku fotografiju i nastojaćemo na sve moguće načine uz podršku opštine da omasovimo kino klub Teslić, a zatim da ga učinimo kvalitetnim kako bi nas mogao dostojno predstavljati u široj okolini", istakao je Miličević.
Predsjednik Foto-kino kluba Doboj Zoran Lazić rekao je da su izložene fotografije nastale širom Evrope, do Moskve, Meteora u Grčkoj, Makedoniji i da su na njima prikazani značajniji hramovi sa navedenom prostoru.
On je dodao da su članovi ovog kluba tokom prošle godine napravili više od 7.000 kilometara u potrazi za dobrom fotografijom. "Ova kolekcija fotografija je prvi put predstavljena javnosti i plod je dogovora i saradnje SOZ-a i Foto-kino kluba Doboj", naveo je Lazić.
Izložba, koja je dio manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana opštine Teslić 6. aprila, biće otvorena narednih 20 dana. Pokrovitelj je načelnik opštine Teslić, saopšteno je iz kabineta načelnika.

Novinska agencija SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.