Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mišina drumska raketa krstari Prnjavorom

Pažnju Prnjavorčana već neko vrijeme privlači neobično vozilo, koje kao da je u ovaj gradić zalutalo sa neke od svjetskih staza "formule 1".

Vlasnik vozila je Mišo Kuzmanović, koji je prije godinu dana došao na ideju da ga svojim rukama izradi. Kupio je motor, a kompletnu šasiju je kovao u vlastitoj radionici.

– Od ideje do automobila na ulici trebalo je prilično truda. Radio sam prema jednoj maketi bolida, a kompletan posao vrijedan je oko 35.000 maraka. Nisam žalio novac da sve bude onako kako sam zamislio – rekao je majstor Mišo, inače vlasnik metalske radionice “Faraon” u prigradskom naselju Vijaka.

Prvi prnjavorski bolid dugačak je 603 centimetra, težak 1.280 kilograma, a zapremina motora je dvije hiljade kubnih centimetara. Iza vozačevog postoji još jedno sjedište na kome je najčešće njegova supruga Ljiljana.

– Imao sam značajnu podršku supruge i djece prilikom ovog dugotrajnog i skupnog projekta. Automobil je uredno registrovan i vjerovatno je jedini iz serije trkaćih vozila koje ima svoju registraciju, jer učestvuje u redovnom saobraćaju – priča ovaj inovator.

Vrijednost crvene drumske rakete Mišo ne krije, a kaže da bi ga prodao za 50.000 evra. Ne sumnja da će imati kupca. Naviru kod maštovitog Kuzmanovića nove ideje.

Na redu avion

Naredni Mišin projekat će, kaže, biti avion, koji će takođe sam da uradi.

– Biće to neobična letjelica, kojom ću sa zainteresovanim sugrađanima, kružiti iznad grada – najavljuje majstor Mišo.

(prnjavor.info)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.