Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Најбољи разред у РС

Не знају за јединице и бјежање са часова / Глас Српске

За 27 ученика четвртог разреда техничара електронике, у теслићкој Средњој школи „Никола Тесла“, бјежање са часова и лоше понашање остали су непознаница током школовања, што је преседан не само у Теслићу него и много шире. Да ће бити тако, наговијестили су одмах у првом разреду, јер према ријечима њиховог разредног старјешине Ангелине Скопљак, већ тада су проглашени за најбољи разред.

Она је истакла да у току те школске године нико није имао неоправданих часова, сви ученици су имали пролазне оцјене, а од 27 ђака, никада нико није уписан у напомену, нити је кажњен.

Ангелина Скопљак каже да им бјежање са часова није падало на памет, ни у вријеме када ученици масовно бјеже и када се неоправдани часови мјере хиљадама.

Одушевљење тада није крио ни министар просвјете и културе РС Антон Касиповић, који је, честитајући ученицима, рекао да на тај успјех треба да буду поносни сви, разредни старјешина, руководство школе, родитељи.

Касиповић је тада, примајући ученике овог разреда, казао да ријетко има прилику да сретне одјељења са оваквим односом према школи, гдје је пролазност стоодстотна, као и присутност на настави у већини дана школске године.

Своје задовољство оваквим стањем није крио ни премијер Додик, који је организовао пријем за ове ученике. Додик је рекао да је ово најбољи поклон који једна генерација може дати и да неки од њих могу постати важни људи за Српску ако наставе овим путем.

Упоредо са успјесима у школи, нису изостајали ни завидни резултати на другим пољима. На бројним такмичењима, ученици овог разреда освајали су награде не само у Теслићу, него и шире. Са успјехом су наставили и сада, као матуранти.

У првом полугодишту постигли су успјех 4,03, а од 83 радна дана, 44 дана нико није изостао са наставе. У првом полугодишту су имали 148 оправданих часова, док се у другим одјељењима број изостанака оправданих и неоправданих креће преко 1.000.

Ангелина Скопљак је истакла да има случајева гдје је број неоправданих часова двоструко већи од оправданих. Ученици овог разреда су до сада седам пута били најбољи.

У то нас је увјерио и предсједник Разредне заједнице овог одјељења Милан Трифуновић, који каже да је ово велика част и да је лијепо бити најбољи. Он је додао да заслуге за то припадају свима, од ученика, професорке Скопљак, руководства школе, до родитеља.

Понос школе

Разредни старјешина Ангелина Скопљак каже да за више од 30 година рада у просвјети није имала овакве ђаке.

– Поносна сам на њих и драго ми је што ћу се са њима растати у оваквим околностима, на крају ове, за њих вјероватно опет шампионске године, по учењу, владању и одговорности – рекла је Ангелина Скопљак.

И директор школе Весо Ђукановић за њих има само ријечи хвале и нада се да ће неко сљедећих година у овој школи кренути овим путем.

(Глас Српске)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.