Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Najbolji razred u RS

 

 

Za 27 učenika četvrtog razreda tehničara elektronike, u teslićkoj Srednjoj školi „Nikola Tesla“, bježanje sa časova i loše ponašanje ostali su nepoznanica tokom školovanja, što je presedan ne samo u Tesliću nego i mnogo šire. Da će biti tako, nagovijestili su odmah u prvom razredu, jer prema riječima njihovog razrednog starješine Angeline Skopljak, već tada su proglašeni za najbolji razred.

 

 

 

Ona je istakla da u toku te školske godine niko nije imao neopravdanih časova, svi učenici su imali prolazne ocjene, a od 27 đaka, nikada niko nije upisan u napomenu, niti je kažnjen.

Angelina Skopljak kaže da im bježanje sa časova nije padalo na pamet, ni u vrijeme kada učenici masovno bježe i kada se neopravdani časovi mjere hiljadama.

Oduševljenje tada nije krio ni ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović, koji je, čestitajući učenicima, rekao da na taj uspjeh treba da budu ponosni svi, razredni starješina, rukovodstvo škole, roditelji.

Kasipović je tada, primajući učenike ovog razreda, kazao da rijetko ima priliku da sretne odjeljenja sa ovakvim odnosom prema školi, gdje je prolaznost stoodstotna, kao i prisutnost na nastavi u većini dana školske godine.

 

Svoje zadovoljstvo ovakvim stanjem nije krio ni premijer Dodik, koji je organizovao prijem za ove učenike. Dodik je rekao da je ovo najbolji poklon koji jedna generacija može dati i da neki od njih mogu postati važni ljudi za Srpsku ako nastave ovim putem.

Uporedo sa uspjesima u školi, nisu izostajali ni zavidni rezultati na drugim poljima. Na brojnim takmičenjima, učenici ovog razreda osvajali su nagrade ne samo u Tesliću, nego i šire. Sa uspjehom su nastavili i sada, kao maturanti.

U prvom polugodištu postigli su uspjeh 4,03, a od 83 radna dana, 44 dana niko nije izostao sa nastave. U prvom polugodištu su imali 148 opravdanih časova, dok se u drugim odjeljenjima broj izostanaka opravdanih i neopravdanih kreće preko 1.000.

 

Angelina Skopljak je istakla da ima slučajeva gdje je broj neopravdanih časova dvostruko veći od opravdanih. Učenici ovog razreda su do sada sedam puta bili najbolji.

U to nas je uvjerio i predsjednik Razredne zajednice ovog odjeljenja Milan Trifunović, koji kaže da je ovo velika čast i da je lijepo biti najbolji. On je dodao da zasluge za to pripadaju svima, od učenika, profesorke Skopljak, rukovodstva škole, do roditelja.

 

Ponos škole

Razredni starješina Angelina Skopljak kaže da za više od 30 godina rada u prosvjeti nije imala ovakve đake.

– Ponosna sam na njih i drago mi je što ću se sa njima rastati u ovakvim okolnostima, na kraju ove, za njih vjerovatno opet šampionske godine, po učenju, vladanju i odgovornosti – rekla je Angelina Skopljak.

I direktor škole Veso Đukanović za njih ima samo riječi hvale i nada se da će neko sljedećih godina u ovoj školi krenuti ovim putem.

 

(Glas Srpske)

 

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.