Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Школа

Почела нова школска година, 12 првачића сјело у школске клупе

Ове школске године, у основној школи „Јеврем Станковић” у Чечави, уписано је укупно 127 ученика распоређених у 12 одјељења. Ово представља смањење од 11 ученика и једног одјељења у односу на прошлу школску годину. Од тога, 12 ученика је уписано у први разред, што је 7 ученика више у односу на прошлу школску годину.

Опширније

Почела нова школска година

Данас је у основној школи ”Јеврем Станковић” у Чечави почела нова школска година. Директор школе Остоја Марковић, том приликом честитао је свим ученицима, учитељима, наставницима и родитељима почетак школске године. Настава за 136 ученика ће се одвијати у матичној школи у Чечави, те подручним школама у Укриници и Кисељаку.

Опширније

Школа - 2008. година / Фото: Неђо Сувајац

Спаде школа на четири ђака првака

Након што сам у септембру 2010. године са екипом Независних новина обишао Чечаву правећи репортажу о пустоши под старим храстом, затвореним подручним школама и 300 ученика на које смо спали, по први пут сам постао свјестан размјера демографске катастрофе којој свједочим. Чак ни тада суочавање са чињеницом да смо у нешто више од три деценије изгубили 80% ђака, није наговјестило да ће се у времену која долази тренд убрзано одвијати, а камоли да ће наредна деценија и тај број преполовити.

Опширније

Основци обиљежили малу матуру

У суботу, 29. маја 2021. године Чечава је била у знаку младости и љепоте. Још једна генарција чечавских основаца обиљежила је “малу” матуру. Укупно 26 ученика у два одјељења завршило је основну школу ове године у Чечави.

Опширније

Ученици обиљежили малу матуру

И тако, пролази дан за даном, година за годином, генерација за генерацијом. Вријеме пролази, иза себе оставља дубоке трагове прошлости и са њима успомене и сјећања. Тако дочекасмо још једну генерацију на испраћају из основне школе. Генерација ђака рођених 2001. године завршила је своје основно, деветогодишње школовање у ОШ „Јеврем Станковић“ у Чечави. Некада је наша школа бројала и до 1 300 ученика, а данас броји свега око 200 ученика, што је податак који нас шаље у дубоко размишљање, бриге, жал, сјећање на стара, али добра времена, када се дизала прашина од дјечије игре и дубоко простирао весели хук дјеце у школи и поред ње…

Опширније

Матуранти 2014 – ОШ Јеврем Станковић

Ученици деветог разреда основне школе „Јеврем Станковић“ у Чечави јуче су свечано прославили матурско вече. Свечаности у школским просторијама, уз музику, игру и богату трпезу присуствовали су њихови наставници, велики број родитеља, као и бивших ученика ове школе.

Опширније

Основци прославили матурско вече

Још једна генерација ученика деветог разреда свечано је прославила матурско вече у просторијама ОШ Јеврем Станковић, означавајући крај једног и почетак другог поглавља у школовању, носећи са собом најљепше успомене из ђачких клупа.

Опширније