Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Школа

Основна школа Јеврем Станковић испратила нову генерацију матураната

Основна школа Јеврем Станковић у Чечави испратила је још једну генерацију матураната, односно матуранте деветих разреда. Ове године девети разред је завршило седамнаест ученика, који су својим трудом и залагањем показали одличне резултате.

Опширније

Расписан конкурс за директора школе

Мјесец дана по спроведеном конкурсу и именовању Александре Бјегојевић на мјесто в.д. директора основне школе „Јеврем Станковић“ у Чечави, поново је расписан конкурс за исто радно мјесто.

Опширније

Учитељ Павле Савковић прича о историји школе, ратовима и животу у Чечави

У видеу снимљеном за Српску телевизију 2004. године, учитељ Павле Пајо Савковић, кроз мозаик личних прича и анегдота, говори о школству у Чечави, градњи и рушењу објеката школе, ратовима 40их и 90их, и другим сјећањима из живота.

Опширније

Почела нова школска година, 12 првачића сјело у школске клупе

Ове школске године, у основној школи „Јеврем Станковић” у Чечави, уписано је укупно 127 ученика распоређених у 12 одјељења. Ово представља смањење од 11 ученика и једног одјељења у односу на прошлу школску годину. Од тога, 12 ученика је уписано у први разред, што је 7 ученика више у односу на прошлу школску годину.

Опширније

Почела нова школска година

Данас је у основној школи ”Јеврем Станковић” у Чечави почела нова школска година. Директор школе Остоја Марковић, том приликом честитао је свим ученицима, учитељима, наставницима и родитељима почетак школске године. Настава за 136 ученика ће се одвијати у матичној школи у Чечави, те подручним школама у Укриници и Кисељаку.

Опширније

Школа - 2008. година / Фото: Неђо Сувајац

Спаде школа на четири ђака првака

Након што сам у септембру 2010. године са екипом Независних новина обишао Чечаву правећи репортажу о пустоши под старим храстом, затвореним подручним школама и 300 ученика на које смо спали, по први пут сам постао свјестан размјера демографске катастрофе којој свједочим. Чак ни тада суочавање са чињеницом да смо у нешто више од три деценије изгубили 80% ђака, није наговјестило да ће се у времену која долази тренд убрзано одвијати, а камоли да ће наредна деценија и тај број преполовити.

Опширније

Основци обиљежили малу матуру

У суботу, 29. маја 2021. године Чечава је била у знаку младости и љепоте. Још једна генарција чечавских основаца обиљежила је “малу” матуру. Укупно 26 ученика у два одјељења завршило је основну школу ове године у Чечави.

Опширније