Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana sjednica „Omladinskog parlamenta“

U sali gradskog bioskopa održana je posljednja ovogodišnja sjednica Omladinskog parlamenta opštine Teslić na kojoj je izvršen izbor najboljih projekata, za koje su obezbijeđena sredstva iz budžeta opštine.

Tokom zasjedanja Parlamenta, sredstva su dodijeljena za 8 malih programa predloženih od strane predstavnika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Teslić, kao i jedan veći program (od tri predložena), koji je dobio najveći broj glasova parlamentaraca. Ukupna sredstva planirana i izdvojena za finansiranje rada Omladinskog parlamenta iznose 5,000KM.

Načelnik opštine, Savo Kasapović je istakao značaj Omaladinskog parlamenta, odnosno, ovakvog oblika aktivnosti jer učešćem u njegovom radu mladi se edukuju i upoznavaju sa načinom odlučivanja u parlamentima, a što je još bitnije uče se jednom demokratskom razmišljanju i demokratskom načinu odlučivanja.
Načelnik je izrazio nadu, da će se kroz aktivnosti koje bude provodio Omladinski parlament, sve više mladih ljudi uključivati u društveni život ove zajednice što bi za rezultat trebalo imati unošenje novih ideja, kao i stvaranja novih vrijednosti na opštini Teslić.
 
(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.