Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Podsticaji u poljoprivrednoj proizvodnji

Tokom 31. redovne sjednice odbornici Skupštine opštine Teslić usvojili su Pravilnik o podsticajnim sredstvima u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Teslić za 2012. godinu kao i Program edukacije poljoprivrednih proizvođača za 2012. godinu predložen od strane Načelnika opštine Teslić.

Prema pomenutom Pravilniku u svrhu subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje iz budžeta opštine će biti izdvojeno 350.000KM, raspoređenih na sljedeće stavke: podrška projektima u poljoprivrednoj proizvodnji 50.000KM, kapitalna ulaganja i podizanje kvaliteta proizvodnje 80.000KM, subvencija u stočarstvu i proizvodnji meda 120.000KM, podsticaji u biljnoj proizvodnji 17.000KM, subvencija u voćarstvu 50.000KM, sredstva za pomoć i saniranje štete u poljoprivredi 10.000KM, podsticaji za kontrolu kvaliteta zemljišta 3.000KM kao i podrška organizovanju i edukaciji poljoprivrednih proizvođača 20.000KM.

 

 

Pored navedenog, kao i prethodnih godina, kroz edukaciju i usavršavanje, a na bazi utvrđenih potreba nastoji se podići nivo znanja kako bi se spremno odgovorilo izazovima savremene proizvodnje i uopšte povećao kvalitet proizvodnje i uvećala dobit na istoj jedinici površine poljoprivrednog zemljišta. U vezi sa tim, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti izradilo je Program edukacije poljoprivrednih proizvođača u skladu sa kojim će tokom 2012. godine poljoprivredni proizvođači opštine Teslić obraditi teme iz oblasti stočarstva, voćarstva, proizvodnja meda i sl.. U navedenu namjenu iz opštinskog budžeta će biti izdvojeno 20.000KM.

Uslovi za ostvarivanje prava za podsticaj kao i rokovi do kojih je neophodno podnositi zahtjeve precizno su navedeni u samom Pravilniku koji se može preuzeti u nastavku teksta, kao i Program edukacije poljoprivrednih proizvođača.

Pravilnik o podsticajnim sredstvima u poljoprivrednoj proizvodnji za 2012. godinu (preuzmi)

Program edukacije poljoprivrednih proizvođača za 2012. godinu (preuzmi)

(opština Teslić)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.