Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Počela ugradnja vještačkih kukova

Operativnim zahvatima Mejri Mešanović iz Dervente i Mitri Pejić iz Kakmuža u opštini Petrovo na Odjeljenju ortopedije u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju ugrađen je vještački kuk.

Tako su ortopedski stručnjaci u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju na najboljem putu da u potpunosti ovladaju ovom procedurom.

Operativni tim predvodio je šef Ortopedske klinike Kliničkog centra u Banjoj Luci dr Vladimir Papić i načelnik Odjeljenja ortopedije u Doboju dr Nikola Gavrić sa ekipom ovdašnjih medicinskih stručnjaka.

Tako će problemi bolesnog kuka, višegodišnje trpljenje bolova i odgađanje operativnih zahvata za pacijente sa dobojskog područja uskoro biti manje izraženi.

 

 

– Operacije ovog tipa ne traju dugo, što je jedan od uslova, jer radi se o starijim osobama sa određenim pratećim oboljenjima, prije svega kardiovaskularnim, pa je cilj da zahvat traje što je moguće kraće – rekao je dr Papić.

 

On je istakao da ga veže dugogodišnje prijateljstvo i saradnja sa kolegama ne samo iz ovog odjeljenja, već i iz cijelo dobojske bolnice.

– Uz podršku direktora Opšte bolnice u Doboju dr Duška Vasića i razumijevanje Kliničkog centra smatram profesionalnom i ljudskom obavezom da u centrima gdje je to potrebno višak iskustva u toj oblasti podijelimo sa svojim kolegama, kojima to može da bude od velikog značaja – naglasio je Papić.

 

Dr Nikola Gavrić je rekao da u dobojskom regionu, koji opslužuje bolnica "Sveti apostol Luka", ima oko 300.000 stanovnika.

– Kod nas se liječi veliki broj povrijeđenih i oboljelih od ortopedskih bolesti. Zbog toga je ova operacija od velikog značaja, jer na čekanju se nalazi petnaest lica kojima treba da bude ugrađen vještački kuk. To smo doduše u nekoliko pokušaja uradili, ali nismo ostvarili kontinuitet. Sada ćemo to uraditi zahvaljujući saradnji sa kolegama iz Banje Luke – kaže dr Gavrić.

 

Saradnja

Direktor bolnice "Sveti apostol Luka" Duško Vasić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa dr Papićem, koji će ubuduće često biti "gost" u Doboju.

– Nastojaćemo da takvu saradnju uspostavimo sa kolegama Kliničkog centra u Banjoj Luci iz drugih oblasti – poručio je dr Vasić.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.