Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Počeli radovi na izgradnji kružne saobraćajnice

TESLIĆ, 14. FEBRUARA – U teslićkom naselјu Barić danas su otpočeli radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja, za šta će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 300.000 KM.
Prema planiranoj dinamici aktivnosti, radovi na realizaciji ovog projekta trajaće tri mjeseca, uz uspostavlјe poseban režim saobraćaja, a izvodiće ih preduzeće ''MG Mind'' iz Mrkonjić Grada.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, smatra da će se realizacijom ovog investicionog poduhvata riješiti višegodišnji problem koji je predstavlјao usko grlo u saobraćaju na području teslićke opštine.
Prema njegovim riječima, postojeća raskrsnica je, zbog izrazito frekventnog saobraćaja, vrlo često bila mjesto saobraćajnih nezgoda, tako da je bilo nužno reagovati na rješavanju ovog problema.
Miličević je rekao da, inicijativa datira još od prije zadnjih lokalnih izbora i da je sastavni dio njegovog predizbornog obećanja, te je izrazio očekivanje da će izvođač radova uspješno pratiti planiranu dinamiku aktivnosti.
Načelnik opštinskog Odjelјenja za prostorno uređenje Nikola Stokić, rekao je, da je u ovom projektu obaveza opštine bila da, pripremi projektnu dokumentaciju sa pratećim dozvolama i saglasnostima, te da riješi imovinsko-pravna pitanja.
Stokić je pojasnio, da će kružna raskrsnica biti izgrađena tako da ima jednu širu i sa svake strane po dvije dolazne saobraćajne trake, te da je njen osnovni cilј da se rastereti saobraćaj na ulazu u gradsko područje i poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju.

 

Izor: opstinateslic.com

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.