Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Posao za stotinu novih radnika

Najstariji i najveći teslićki kolektiv Drvna industrija "Borja", nakon više od deset godina agonije, te stečajnog postupka, mogao početi sa radom, najavio je načelnik teslićke opštine Savo Kasapović.

Optimista je i v.d. direktora i bivši stečajni upravnik Milan Kovačević, koji je rekao da u ovom novoformiranom kolektivu već radi 20 radnika, koji pripremaju postrojenja za proizvodnju furnira i namještaja. 

 

Kovačević kaže da će kada krene proizvodnja posla biti za još 100 radnika.

Ovaj kolektiv je prošle godine kupila Vlada RS i od tada traju intenzivne aktivnosti na pokretanju proizvodnje.

Kasapović kaže da je do sada izabran Nadzorni odbor i imenovan vršilac dužnosti direktora, te registrovana nova firma pod imenom "Novo Borja".

On je istakao da je Vlada obezbijedila početni obrtni kapital u iznosu od 2.000.000 maraka i u toku je izrada studija proizvoda koji će morati naći svoje mjesto na tržištu.

Kasapović je naveo da bi uz sve ove pretpostavke "Novo Borja" moglo uskoro početi sa radom, istina u početku manjim kapacitetom u prvim proljećnim mjesecima.

Kupovinom "Borja" Vlada RS je opštini Teslić ustupila i šest hektara zemljišta u samom gradu, što će, prema riječima Kasapovića, biti iskorišćeno za izgradnju industrijske zone, gdje će budući investitori pod povoljnim uslovima moći da izgrade poslovne i proizvodne objekte.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.