Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Predložen pritvor teslićkim pljačkašima

Бањолучко Окружно тужилаштво предложило је одређивање једномјесечног притвора за Слободана (25) и Зорана (23) Лазића из Теслића, због сумње да су починили више разбојништава.

Њих је бањолучка полиција ухапсила 1. априла, заједно са њиховим малољетним рођаком Л.М. До закључења овог броја "Гласа Српске" судија за претходни поступак није био донио рјешење о овом приједлогу.

Из поменутог тужилаштва саопштено је да је притвор предложен јер постоји

основана бојазан да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе.

 

Такође постоји бојазан да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче. Постоји и бојазан да би могли да понове кривично дјело, или да доврше покушано – речено је у тужилаштву.
 

Из Центра јавне безбједности Бања Лука у петак је саопштено да су они осумњичени да су починили девет разбојништава и у два кривична дјела учествовали у помагању. Сва дјела почињена су на подручју Бање Луке и Лакташа.

 

Лазићи су осумњичени да су од фебруара до априла ове године, у више наврата, пљачкали продавнице по Бањој Луци и Лакташима, и то, између осталог, 1. априла продавнице "Киви" у Бањој Луци и "Бис" у Лакташима, након чега су и откривени, сазнаје "Глас Српске".

Криминалистички инспектори ЦЈБ Бања Лука истрагом су утврдили да су они по доласку у Бању Луку из Теслића у ноћним часовима, маскирани или без маски, улазили у продавнице и уз пријетњу пиштољем од радница отимали новац. Послије тога су се сваке вечери враћали у Теслић, користећи изнајмљена возила.

Како је речено у бањолучкој полицији, поменута тројка је у току криминалистичке обраде признала и извршење три кривична дјела разбојништва на подручју ЦЈБ Добој.

 

Претрес

 

Послије хапшења Слободана и Зорана Лазића и њиховог малољетног рођака Л.М., полиција је 2. априла претресла неколико просторија које користе на подручју Бање Луке и Теслића. Том приликом пронађена је одређена количина украдене робе.

 

(Глас Српске)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.