Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Preporod hotela Kardial

Rekonstrukcija hotela "Kardial", najvećeg hotelskog kapaciteta "Banje Vrućice" kod Teslića, nalazi se u završnoj fazi i svi unutrašnji radovi trebalo bi da budu okončani do novembra ove godine, kazali su u Upravi tog zdravstveno-turističkog centra.
Zdravko Ostojić, direktor ZTC "Banja Vrućica", istakao je da su građevinsko-zanatski radovi u smještajnom dijelu hotela okončani i da je u toku unošenje i instaliranje opreme. Dodaje da će prizemlje i nisko prizemlje, u kome se nalaze kongresni centar i saloni, zatim kuhinja, restoran, recepcija, mokri čvorovi i ostali prostori u novom ruhu zasjati do polovine oktobra.

 

Posebnu atrakciju predstavljaće unutrašnji bazenski kompleks površine oko 2.000 metara kvadratnih, kojeg će, umjesto sadašnjeg jednog bazena, činiti tri bazena sa wellness centrom koji podrazumijeva fitnes salu, bjuti i saune.

 

"Nabavka kompletne opreme za taj dio hotela je ugovorena, a završetak svih radova i opremanje očekujemo u novembru", istakao je Ostojić.

 

Idućeg mjeseca, napominje, započeće radovi na izgradnji spoljnog bazenskog kompleksa, čiji se završetak očekuje do početka naredne sezone.

 

Ukupna investicija u potpunu rekonstrukciju hotela "Kardial", od čijeg starog zdanja će ostati samo pregradni zidovi, planirana je u iznosu od 16 miliona KM kroz različite vidove finansiranja. Od te sume šest miliona su vlastita sredstva preduzeća, pet miliona kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke (IRB) RS, dok su preostala tri miliona KM planirana kroz dokapitalizaciju.

 

Na Banjalučkoj berzi prošle sedmice je uspješno okončana javna ponuda akcija "Banje Vrućice", u kojoj su najviše novca uložili IRB i najveći akcionari preduzeća, banjalučki "Zepter fond" i kiparski fond "Qwest Investments".

 

Nenad Tomović, direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima "Zepter invest", koje drži 25 odsto akcija teslićke banje, kazao je da je taj kompleks za njih od početka imao strateški značaj. U njega su, podsjeća, odmah na početku privatizacije 2001. uložili maksimalno dozvoljeni broj vaučera i ušli u upravljačku strukturu.

 

"Sada smo kroz dokapitalizaciju pomogli da 'Banja Vrućica' obezbijedi sredstva za završetak rekonstrukcije sa kojom će svoju ponudu kongresnog turizma proširiti i na rekreativni, što je novi kvalitet i za ukupnu banjsku ponudu u RS", naglasio je Tomović.

 

Kompleks "Banje Vrućice", pored hotela "Kardial", čine i hoteli "Srbija", "Posavina" i "Hercegovina". U Upravi tog centra smatraju da će sa dopunjenim sadržajima privući nove turiste.

 

"Očekujemo da će 'Banja Vrućica' sa znatno obogaćenom ponudom, koja će biti u skladu sa zahtjevima evropskog gosta, postati najpoznatiji i najposjećeniji ovakav centar ne samo u BiH, već i ovom dijelu Evrope", kazao je Ostojić.

 

(nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.