Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prnjavor: Protivgradna zaštita djeluje od 15. aprila

Sistem protivgradne zaštite na području opštine Prnjavor biće ponovo u funkciji od 15. aprila do 15. oktobra 2011. godine.

Zbog prostora koji pokrivaju Štrpci su mjesna zajednica u kojoj su raspoređene dvije stanice protivgradne zaštite. Radnik na jednoj od lansirnih rampi u Štrpcima Boško Popović potvrdio je da je sve spremno za odbranu ovog područja od grada.

„Već su bili iz protivgradne zaštite iz Gradiške i dostavili su rakete. Postavili smo rampu, radio stanicu, provjerili smo radio stanicu i sve je uredu,“ istakao je Popović dodajući da je obezbijeđen dovoljan broj protivgradnih raketa.

 

Posao protivgradne zaštite podrazumijeva prognoziranje, radarsko otkrivanje i praćenje olujnih oblaka, utvrđivanje njihove gradne opasnosti i djelovanje na isti, analiza i verifikacija efekata zaštite, razvoj, opremanje, izgradnju, dogradnju, investiciono-tehničko i redovno održavanje opreme i objekata sistema protivgradne zaštite.

Na području opštine Prnjavor raspoređeno je 17 sistema protivgradne zaštite. Radi postizanja maksimalnog efekta, sistem za protivgradnu zaštitu formiran je prema principu koncentričnih krugova. Stanice su smještene u mjesnim zajednicama Hrvaćani, Orašje, Čivčije, Gornja Mravica, Srpovci, Ratkovac, Drenova, Donji Vijačani, Grabik Ilova, Šibovska, Pečeneg Ilova, Gornji Palačkovci, Donji Štrpci, Gornji Štrpci, Popovići, Kulaši i Prisoje.

Radio "Pnjavor"

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.