Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Selo „imuno“ na migraciju

 Za razliku od većine prnjavorskih mjesnih zajednica, u kojima se gasi sve veći broj domaćinstava, mještani Grabik Ilova, zahvaljujući realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata, ne bježe iz zavičaja u grad.

– Ranije smo imali 218 domaćinstava, a sada smo bogatiji za još 12 novih kuća, odnosno porodica. Povezani smo modernom, asfaltnom saobraćajnicom sa opštinskim centrom, a održavamo i lokalnu putnu mrežu. Kvalitet električne energije je sada znatao bolji, a dobili smo konačno i pokrivenost signalom mobilne telefonije – kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Grabik Ilova Nebojša Todić.

 
U ovom selu postoji četvororazredna škola, mještani su izgradili i crkvu, a od prošle godine na mjesnom sportskom terenu u funkciji je rasvjeta.

Stanovnici ovog sela, udaljenog šest kilometara od Prnjavora, očekuju da će ove godine biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja sa izvorišta Povelič u susjednoj Gornjoj Ilovi.

Ovo selo neobično je i po činjenici da ima svoj internet sajt, pa su Grabičani zaposleni u zemljama zapadne Evrope stalno u toku aktavnosti koje se tu odvijaju.

Mladi iz ovog sela za Savindan za sve stanovnike pripremaju prigodan zabavni program, čime nastavljaju praksu da na svoj način proslave prvog srpskog prosvjetitelja.

B.R. – Glas Srpske

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.