Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Следеће седмице почиње вакцинација становништва

У Дому здравља „Свети Сава“ Теслић следеће седмице, од уторка, почиње вакцинација против вируса Корона становника општине Теслић. Вакцинација ће се обављати у етапама, а у првој фази предност ће имати најугроженији становници наше општине, тј. старији од 65 година.

Сви који желе да се вакцинишу могу се пријавити у своје тимове породичне медицине. Имунизација ће се обављати у просторијама Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља од уторка 23.03.2021, а сви који се пријаве биће благовремено обавјештени о термину када требају доћи, како би се избјегли редови и гужва.В.д. директор Дома здравља „Свети Сава“, Младен Кованушић, рекао је да је ова установа предузела све припремне радње, те обезбједила услове да процес вакцинације несметано започне. Он је додао да су обезбјеђене довољне количине руске вакцине „Спутњик Ве“ (Гам-КОВИД-Вак), која се показала ефикасном против свих сојева вируса у преко 95% случајева.

Кованушић је нагласио да је дио запослених медицинских радника и осталог особља већ вакцинисан у Србији, а да је од прошле седмице у току процес вакцинације осталих радника, који желе да се вакцинишу. Он је изразио очекивање да ће након што се у довољној мјери вакцинишу припадници најстарије популације, који су најподложнији посљедицама ове опаке болести, процес вакцинације бити настављен и за друге генерације становништва.

Шеф епидемиолошке службе теслићког Дома здравља, др Стојан Смиљанић, нагласио је да ова установа има довољно опремљених и обучених екипа које су спремне да вакцинишу велики број становништва.

Он је додао и да је ово прилика да се сјетимо свих грађана и медицинских радника који су преминули у последњих годину дана од посљедица заразе вирусом корона, наводећи да сви они који су противници или скептични по питању имунизације треба да се запитају како би поступила дјеца, родитељи, супружници, рођаци или пријатељи свих оних који су преминули од КОВИД-19.“Ја сам сигуран да би сви они данас примили вакцину и мислим да са тим престаје свака дилема. Ја сам као отац двоје дјеце примио вакцину. Било би неодговорно дочекати моменат да након годину дана борбе против вируса корона имамо лијек и не искористити тај лијек“, нагласио је др Смиљанић.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је овим поводом да без имунизације не можемо се борити против вируса корона и пандемија неће стати. Имунизацијом ћемо спријечити теже клиничке слике и имати мањи број смртних случајева. Он је такође похвалио свакодневне напоре епидемиолошке службе Дома здравља на челу са др Стојаном Смиљанићем у борби против пандемије вируса корона.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.