Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Načelnik nezakonito troši novac opštinskog budžeta

Odbornici Skupštine opštine Teslić pozvali su Ministarstvo finansija, policiju i nadležno tužilaštvo da utvrdi nezakonitosti u trošenju budžeta opštine od strane načelnika Radeta Pavlovića.

 

Ovo je jedan od zaključaka usvojenih na posljednjoj sjednici Skupštine opštine kojom odbornici pokušavaju stati ukraj samovolji načelnika Pavlovića.

Slavko Škrebić, odbornik Narodne demokratske stranke (NDS), kaže da odbornici imaju saznanja da se budžet nezakonito troši i tamo gdje Skupština nije donijela svoje programe što je suprotno Odluci o izvršenju budžeta.

"Takođe u zaključcima smo tražili od Glavne službe revizije javnog sektora RS da izvrši kontrolu budžeta jer kontrole nije ni bilo za mandata aktuelnog načelnika. Pošto načelnik ne poštuje odluke, zaključke i bilo koji drugi akat koji Skupština donese, tražili smo od Ministarstva uprave i lokalne samouprave da ga na to obaveže", kaže Škrebić.

Odbornici su donijeli i rješenje kojim su formirali Komisiju za utvrđivanje štete opštini načinjene od strane funkcionera.

"Vjerujemo da će ova komisija imati pune ruke posla jer postoje brojni dokazi o nezakonitim isplatama iz budžeta koje je odobravao načelnik opštine i načelnik Odjeljenja za finansije. Komisija će svoj izvještaj dostaviti Skupštini opštine na razmatranje", kaže Škrebić.

Ukoliko Komisija utvrdi nezakonitosti taj izvještaj će biti proslijeđen nadležnom tužilaštvu u Doboju.

Petko Lazić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Tesliću, kaže da nijedan izvještaj o radu načelnika nije usvojen.

"Skupština je donijela zaključak kojim obavezuje načelnika da do sljedeće sjednice Skupštine pripremi i dopuni svoj izvještaj i dostavi ga Skupštini na razmatranje", kaže Lazić.

Rade Pavlović odbacuje optužbe o nezakonitom trošenju sredstava iz budžeta opštine.

"Postoji izvještaj o trošenju budžeta i sve se odvija u skladu sa programom Skupštine", kaže Pavlović.

 

(nezavisne.com) 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.