Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić ostaje bez taksi vozila

Sve više teslićkih taksista napušta ovu djelatnost zbog velikih nameta i nelojalne konkurencija, tvrdi Bogdan Petković, bivši predsjednik Udruženja taksi prevoznika opštine Teslić, koji je zbog višestruko viših rashoda od prihoda odjavio djelatnost i pokušava da pronađe drugi posao.

– Sa posljednjim povećanjima stope doprinosa, opštinske takse za isticanje firme, naša godišnja izdvajanja su blizu 5.000 maraka. Kada se na to dodaju česta poskupljenja goriva, registracija i održavanje vozila izdvajanja višestruko nadmašuju prihode tako da se od ovog posla ne može živjeti – kazao je Petković.

 

On je istakao da veliki problem predstavlja i to što je omogućeno svima da rade.

– Na stajalištu potpuno ravnopravno sa ostalim kolegama posao čekaju i oni taksisti koji za obaveze nisu izdvojili godinama nijednu marku. Problem je što ih niko na to ne upozorava čime potpuno nelegalno sa drugima dijele ono malo posla koji iskrsne – objašnjava Petković i ističe da mnogi rade i bez taksi tabli na crno, te da niko ništa ne preduzima na zaštiti ljudi koji redovno izmiruju obaveze.

Petković je pozvao inspektore nadležne za kontrolu rada taksista da provedu jedan radni dan na štandu taksista i uvjere se u visinu prihoda koje oni ostvaruju, kao i teško stanje i nered koji vlada u ovoj oblasti u Tesliću.

Inspekcija

Petković je istakao da inspekcija što prije treba da zaustavi rad na crno nelegalnih taksista.

– Od ovog posla živi više od 70 porodica u Tesliću i ukoliko se ne preduzmu neke mjere njihova egzistencija će se dodatno pogoršati – zaključuje Petković.

(Glas Srpske)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.