Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Stipendije za 82 studenta

U opštini Teslić u toku je konkurs za dodjelu stipendija studentima za predstojeću godinu. Po riječima načelnika opštine gospodina Save Kasapovića, planirano je da se studentima prve godine dodijeli 20 stipendija, za drugu i više godine studija planirane su stipendije za 32 studenta, dok će 30 stipendija dobiti djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida od 1 – 4 kategorije i djeca bez oba roditelja.

 

Za stipendije prve dvije kategorije bitan je uspjeh i godina studija, dok to pravilo neće važiti za treću kategoriju studenata. Djeca poginulih boraca, RVI od 1- 4 kategorije i djeca koja nemaju roditelje ostvariće pravo na ovaj vid stimulacije bez obzira na uspjeh i godinu studija. Načelnik opštine je istakao, da je Nacrtom budžeta opštine za 2010. godinu planirano 170.000 KM za stipendiranje studenata sa područja opštine Teslić.

 

Potrebni formulari za apliciranje na konkurs se mogu pronaći kod službenika na info-pultu Administrativne službe opštine Teslić, a konkurs je otvoren do 15.12.2009. godine.

 

(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.