Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U elektranu Stanari biće uloženo više od 600 miliona evra

Direktor EFT grupacije u Grčkoj Atanasios Karakalios rekao je da će termoelektrana koju ETF gradi u Stanarima, kod Doboja, biti prva na ovim prostorima koja će funkcionisati u skladu sa direktivama EU o zaštiti životne sredine.

Karakalios je za internet portal /energyobserver.com/ rekao da će ukupna vrijednost investicije u termoelektranu u Stanarima premašiti 600 miliona evra.

"Vrijeme uglja još nije prošlo, a uz obnovljive izvore Grčka upravo na ovom energentu zasniva svoju budućnost" – rekao je Karakalios i kao primjer budućih energetskih objekata u regionu naveo projekat EFT-a u Stanarima kod Doboja.

Karakalios takođe navodi da je izgradnja novih energetskih objekata jedno od najvažnijih pitanja za region i upozorava da se usljed usporene realizacije primarnih projekata u nekim zemljama restrikcije ne mogu isključiti kao mogućnost.

On je dodao da je EFT grupacija u 2007. godini pokrila je više od pola uvoza električne energije u Grčku te isporučio nešto više od dva miliona megavat-časova električne energije i tako pokrio 51 odsto ukupnog uvoza električne energije u Grčku.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.