Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ubijen podpredsednik SDS-a Branislav Garić

Портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић потврдила је да је у Добоју убијен потпредсједник Српске демократске странке Бранислав Гарић. Убиство се десило у просторијама

странке, а Станимировићева је навела да тренутно не може навести више детаља о убиству. Гарић је био и потпредсједник Скупштине општине Добој и потпредсједник СДС-а на нивоу Републике Српске.

 

glassrpske

 

Branislav Garić (46), jedan od potpredsjednika SDS-a i predsjednik dobojskog SDS-a, ubijen je juče u zgradi ove stranke u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

 

Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj, potvrdila je da se ubistvo dogodilo oko 13.30 i da je Garić ubijen hicima iz vatrenog oružja.

"Lice koje se može dovesti u vezu s ovim događajem predalo se Prvoj policijskoj upravi u Sarajevu i tokom noći biće predato u nadležnost CJB Doboj", izjavila je Stanimirovićeva.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Garića je sa pet hitaca iz puške ubio Rajko Savić, vlasnik Građevinskog preduzeća "Građ-promet" iz Doboja, član SDS-a i blizak saradnik ubijenog.

On je navodno nakon počinjenog ubistva pobjegao iz zgrade SDS-a i vozilom krenuo u pravcu Sarajeva.

Po dolasku na lice mjesta pripadnici CJB Doboj blokirali su Vidovdansku ulicu, a do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" još je trajao uviđaj.

 

Garić je, osim funkcije predsjednika dobojskog SDS-a, obavljao i dužnost potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, a bio je blizak saradnik Mladena Bosića, lidera ove stranke.

"On je bio moja desna ruka, bio je motor stranke, mi smo u šoku. Taj šok će sigurno dugo trajati, ovo je crni dan za čitavu stranku, ali i čitavu RS i društvo u RS treba da se zamisli šta se ovo dešava i kuda ovo vodi", rekao je Bosić.

On je kazao da očekuje da će istražni organi u najskorije vrijeme obavijestiti javnost o toku istrage, te da se nada da "neće po običaju nastati razne spekulacije" i očekuje od policije i MUP-a RS da "zaista sprovede istragu koja će dati odgovore na mnoga pitanja".

"Garić je čovjek koji će ostati upamćen kao neko ko je imao nevjerovatnu energiju i neko ko je sve ono što je želio da ostvari i ostvario, to je najbolje pokazao na organizaciji SDS-a u Doboju, ali i u čitavoj regiji. Ovo je dan kada smo izgubili jednog velikog čovjeka", naveo je Bosić.

Obren Petrović, načelnik opštine Doboj, izjavio je da će datum Garićeve sahrane biti naknadno utvrđen.

"Ne želim da spekulišem, smatram da je izgubljen jedan mlad život i da to nije vrijedno nikakvog problema, ako ga je bilo. Smatram da će nadležni organi uraditi svoj dio posla i da će biti utvrđena prava istina", kaže Petrović.

 

Prema tvrdnji očevidaca, neposredno prije ubistva Garić je viđen u šetnji u Ulici Jug Bogdana i navodno je krenuo prema sjedištu stranke u Vidovdanskoj ulici.

 

Branislav Garić po struci je bio diplomirani pravnik, godinama je radio i bio direktor Zemljoradničke zadruge "Bosnakoop", a 2005. godine izabran je za potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, zatim i za predsjednika dobojskog SDS-a. Bio je otac dvoje djece.

 

Rajko Savić važi za najpoznatijeg dobojskog građevinskog preduzimača, koji je za potrebe opštine, ali i lokalnog SDS-a gradio stambeno-poslovne objekte. Navodno je i jedan od najvećih donatora ove stranke, koju je novčano pomagao. Prema riječima njegovih konkurenata, pobjeđivao je na svim tenderima koje je raspisivala opština Doboj, a dobijao je i većinu poslova na području ove opštine.

Potiče iz siromašne porodice iz mjesta Skipovac, opština Doboj, a nekada je radio u Građevinskom preduzeću "Radnik", koje je tokom procesa privatizacije kupio i svoje privatno preduzeće smjestio u prostorije ove firme u strogom centru Doboja. Dva puta je nagrađivan za privrednika BiH.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.