Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Umjesto kupača na plaži korov i smeće

Nekada jednu od najatraktivnijih riječnih plaža u BiH, teslićku Radolinku, gdje je prije rata dnevno boravilo više od 5.000 posjetilaca, danas posjećuju rijetki. Ovo kupalište je za vrijeme proteklog rata uništeno, oštećenja niko nije sanirao, a na tom mjestu sada raste ambrozija i korov.

Radolinku su do prije rata posjećivali mnogi, a onda se našla na udaru muslimanskih snaga, koje su je granatirale iz pravca Tešnja.

Godinama oštećenja niko nije sanirao, a poplave su promijenile nekadašnju sliku. Nije renoviran ni most koji su mještani Banje Vrućice koristili kao najbližu vezu sa gradom.

 

– Bilo je obećanja da će ova lokacija biti uređena, ali je sve ostalo na obećanjima. Simbolična sredstva i sitne akcije uređenja nisu znatnije promijenili izgled plaže – rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donja Vrućica Savo Bubić.

Dodao je da je neplanska i nedozvoljena eksploatacija šljunka dodatno uništila plažu.

– Danas je na toj lokaciji najviše ambrozije i korova, a smeće i prazne boce jedini su dokaz da tu još neko svraća – rekao je Bubić.

Kupalište malo oživi i bude uređeno u vrijeme vašara u septembru, ali je to nedovoljno.

– Na toj lokaciji izgrađena je sportska dvorana, a radi se i novi most, pa je to možda i nagovještaj ponovnog aktiviranja teslićke plaže, za šta postoje namjera, zahtjevi i volja – tvrde u opštini Teslić.

Načelnik opštine Savo Kasapovića kaže da nedostaje sredstava, ali da će pokušati da nađu način da Radolinka ponovo dobije stari sjaj, jer je to Tesliću potrebno.

Radovi

Plaža Radolinka izgrađena je prije 25 godina. Tadašnja lokalna vlast uložila je znatna sredstva u taj projekat. Tada je uređeno korito rijeke Usore, izgrađeni brana i pješački most, izbetonirane staze i prilazi. Dubina vode prilagođena je svim uzrastima na velikoj površini, a izgrađeni su i svi prateći infrastrukturni objekti.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.