Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ustrijelili dvije vučice

Članovi lovačke sekcije iz Gornje Šnjegotine kod Teslića ustrijelili su dvije vučice u rejonu Vran Brda.

Vučice su ustrijelili lovci Tiosam Jović i Živko Živković.

Predsjednik sekcije ovog lovačkog društva Dragan Živković kaže da su vukovi samo u posljednjih nekoliko mjeseci u Gornjoj Šnjegotini zaklali više od 40 ovaca, a prije nekoliko dana stočaru Marinku Gavriću usmrtili su osam ovaca.

 

Vukovi su jesenas sišli u centar sela Čečave i nanijeli štetu u nekoliko domaćinstava. U hajci organizovanoj nakon učestalih napada na stoku, odstrijeljen je jedan a viđena još četiri. Poslije odstela i hajki koje su nakon toga organizobane izgleda da su se vukovi povukli dublje u šume.

 

"U ovom kraju vlada invazija vukova, a dokaz za to je što je sa dvije ustrijeljene vučice bio i treći vuk koji je pobjegao", naglasio je Živković.

Stočari kažu da veoma važno što su lovci počeli da se angažuju na zaštiti njihovih stada, koja su godinama na meti vukova.

Želimir Dušanić, presjednik teslićkog lovačkog društva "Borja", kome i pripada šnjegotinska sekcija, rekao je da je ovo treći ustrijeljeni vuk u ovogodišnjoj sezoni lova u teslićkom kraju.

Prema njegovim riječima, razmišlja se o organizovanju hajke na vukove koji su uočeni u znatno većem broju na području opštine nego ranijih godina.

Vukovi su ove godine na teslićkom području zaklali više od stotinu ovaca, a posebno strada i srneća divljač.

(Agencije/cecava.org

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.