Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vidovnjak Mićo pomaže u potrazi za sveštenikom

Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj već sedmicu bezupješno traga za Ilijom Dujkovićem (40), pravoslavnim sveštenikom iz Donjeg Očauša, kod Teslića.

Njemu se trag izgubio 14. februara ove godine, potvrđeno je danas "Nezavisnim" u dobojskoj policiji.

Policija je danas pretraživala korita rijeka Usore i Bosne, a u nadi da će pronaći sveštenika, kako nezvanično saznajemo, angažovala je i "vidovnjaka" Miću Simića iz Teslića, sveštenika Srpske pravoslavne crkve u penziji.

 

Ilija Dujković nestao je 14. februara nakon što je u jutarnjim časovima automobilom KIA sorento otišao od kuće u nepoznatom pravcu. Dva dana kasnije na benzinskoj pumpi "Hifa" u Matuziću, kod Doboj Juga, pronađen je njegov automobil s novcem i drugim ličnim stvarima. Pretragom terena policija je pronašla tragove u snijegu, koji ukazuju da se Dujković uputio prema Doboju, odnosno prema mostu na ušću Usore u Bosnu.

 

Upravo na ovom mostu svešteniku se izgubio svaki trag.

Prema nezvaničnim informacijama, nestanak Dujkovića prijavila je njegova supruga, zabrinuta jer joj se nije javljao na mobilni telefon.

Zbog čega je sveštenik napustio porodični dom i otišao u nepoznato, odgovor je koji će u narednim danima dati policijska istraga koja je u toku.

Dosadašnja istraga, kako je danas potvrđeno "Nezavisnim", utvrdila je da na pronađenim tragovima, od automobila, novčanika s ličnim stvarima i drugome, ne postoje tragovi koji bi ukazali da se radi o nekom krivičnom djelu.

Policija je tokom istrage ispitala i mještane Matuzića, koji su, prema nezvaničnim informacijama, potvrdili da su sveštenika na dan nestanka vidjeli da ide prema mostu na rijeci Bosni.

Benzinska pumpa na kojoj je pronađen automobil nestalog sveštenika inače je udaljeno oko 300 metara od mosta na kojem je navodno viđen Dujković.

 

(nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.