Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Видовњак Мићо помаже у потрази за свештеником

Центар јавне безбједности (ЦЈБ) Добој већ седмицу безупјешно трага за Илијом Дујковићем (40), православним свештеником из Доњег Очауша, код Теслића.

Њему се траг изгубио 14. фебруара ове године, потврђено је данас „Независним“ у добојској полицији.

Полиција је данас претраживала корита ријека Усоре и Босне, а у нади да ће пронаћи свештеника, како незванично сазнајемо, ангажовала је и „видовњака“ Мићу Симића из Теслића, свештеника Српске православне цркве у пензији.

Илија Дујковић нестао је 14. фебруара након што је у јутарњим часовима аутомобилом КИА соренто отишао од куће у непознатом правцу. Два дана касније на бензинској пумпи „Хифа“ у Матузићу, код Добој Југа, пронађен је његов аутомобил с новцем и другим личним стварима. Претрагом терена полиција је пронашла трагове у снијегу, који указују да се Дујковић упутио према Добоју, односно према мосту на ушћу Усоре у Босну.

Управо на овом мосту свештенику се изгубио сваки траг.

Према незваничним информацијама, нестанак Дујковића пријавила је његова супруга, забринута јер јој се није јављао на мобилни телефон.

Због чега је свештеник напустио породични дом и отишао у непознато, одговор је који ће у наредним данима дати полицијска истрага која је у току.

Досадашња истрага, како је данас потврђено „Независним“, утврдила је да на пронађеним траговима, од аутомобила, новчаника с личним стварима и другоме, не постоје трагови који би указали да се ради о неком кривичном дјелу.

Полиција је током истраге испитала и мјештане Матузића, који су, према незваничним информацијама, потврдили да су свештеника на дан нестанка видјели да иде према мосту на ријеци Босни.

Бензинска пумпа на којој је пронађен аутомобил несталог свештеника иначе је удаљено око 300 метара од моста на којем је наводно виђен Дујковић.

Извор: Независне новине

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.