Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zbrinjavanje korisnika kolektivnog smještaja

Dana 7.07.2010. godine u kabinetu načelnika opštine Teslić, potpisan je Sporazum o realizaciji  projekta stambenog zbrinjavanja korisnika kolektivnih – alternativnih smještaja u opštini Teslić.

Ugovor su potpisali, pomoćnik ministra Mujo Jejna ispred  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, ministar Omer Branković  ispred Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, u ime  Fond za povratak BiH – direktor Mlađan Božović, te načelnik opštine Teslić, Savo Kasapović.

 

Pomenutim  Sporazumom strane potpisnice utvrđuju partnerske odnose u postupku implementacije projekta izgradnje jednog stambenog objekta sa 18 stambenih jedinica. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 500.000KM, a finansiraće se kroz Fond za povratak BiH, dok je obaveza opštine Teslić u realizaciji projekta obezbjeđenje lokacije, pribavljanje projekta, kao i izgradnja prataće infrastrukture i priključaka (struja, voda, kanalizacija).
U obraćanju medijima, ministar Branković je istakao da je Ministarstvo još prošle godine krenulo sa projektom raspuštanja kolektivnih centara, trenutno u RS ima 390 porodica koji koriste kolektivne centre, a nastojanja su da se tokom ove i naredne godine  taj broj spusti ispod 200, a krenulo se od Teslića, Kotor Varoša, Bratunca, Srebrenice. Ukupna sredstva koja je izdvojilo Ministarstvo, posredstvom Fonda za povratak za realizaciju pomenutih projekata iznose 5.200.000KM, dodao je Branković. Ministar Branković se zahvalio načelniku opštine Savi Kasapoviću na brzom realizovanju i stvaranju preduslova za izgradnju objekta.
Načelnik opštine Savo Kasapović je izjavio da su sumnje koje su postojale u oktobru-novembru prošle godine, kada se razgovaralo o  projektu, činom današnjeg potpisivanja Sporazuma u potpunosti otklonjene, tj. planirani posao je uspješno završen. Kasapović se zahvalio svim učesnicima u ovom projektu, prevashodno na obezbjeđivanju potrebnih finansijskih sredstava, takođe, ističući ažurnost Administrativne službe SO Teslić koja je sa velikom ozbiljnošću u rekordnom roku obezbijedila svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju projekta. Načelnik je izrazio nadu da će se krajem avgusta započeti sa radovima, a da stanovnici već raspuštenog kolektivnog centra (koji trenutno borave u privatnom smještaju koji finansira Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica) za novu godinu useliti u nove stanove i da će njihova problematika biti tako trajno riješena.

 

teslic.ba

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.