Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Отворена сезона сушења шљива: Сви заинтересовани могу бесплатно користити сушару

Сезона шљиве је у пуном јеку, а у Чечава су први плодови већ на сушењу у сушари која је инсталирана у старој школи. Ова сушара, донирана кроз пројекат Удружења пољопривредних произвођача Пољотес, уз подршку Републике Српске, Владе Швајцарске, УНДП-а и Општине Теслић, пружа прилику свим мјештанима да искористе њене капацитете за сушење воћа.

Капацитет сушаре варира у зависности од врсте воћа која се суши – за шљиве је то између 250 и 300 кг сирових плодова по тури. Процес сушења захтијева надгледање и присуство особе која суши робу. Иста је дужна да обезбиједи мању количину дрва потребну за сушење. Након сушења, корисници су дужни да очисте простор и сушару. Других трошкова нема.

Поред сушаре, на располагању су и машина за сјечење воћа и машина за вакуум паковање, с тим да корисници морају донијети властите кесе за паковање.

Позивамо све заинтересоване да искористе ову прилику током сезоне шљива и осталог воћа, како би обогатили своју зимницу домаћим, сушеним производима. Подршка и савјети стручне особе су такође доступни и бесплатни.

Особа задужена за сушару је Борко Међедовић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.