Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Гради се пут Чечава – Станари (1967)

Немамо података о години и у којим новинама је текст изашао али вјероватно се ради о 1967. години и новини Глас Комуна.

Ово је друга фаза изградње пута Теслић – Станари
Мјесни самодопринос расписан – радови отпочели

До сада је изграђен дио пута који повезује Чечаву са Теслићем, а сада се ради на изградњи другог дијела од Чечаве до Станара. Дио пута од Теслића до Чечаве је изграђен из средстава мјесног самодоприноса и дијелом из средстава општине Теслић. Овај пут је врло добар и оспособљен је за саобраћај свих врста друмских возила.

Сада је расписан мјесни самодопринос у селима кроз која пролази овај пут (претежно кроз Растушу) и људи су се прихватили посла. Изведено је неколико добро организованих радних акција на којима су узели учешћа и старији људи уз вриједне омладинце. Свако домаћинство треба да да по 8 радних дана на изградњи овог пута, па су до сада обављени обимни земљани радови. Такође је прибављена извјесна количина тврдог материјала за насипе.

О радним акцијама и изградњи овог пута посебно се брине одборник скупштине општине Теслић – Обрад Суботић, који не пропушта ни једну радну акцију. Поред овог вриједног до одборника, на изградњи пута посебно су се истакли својим радом и залагањем Перо Шљивић, Недељко Оливероић, Симо Марковић, Новица Стојановић и други.

Овај дио пута је од великог значаја за мјештане села кроз која пролази, јер ће њиме бити повезани са теслићком и станарском пијацом, гдје ће моћи пласирати своје пољопривредне вишкове, а такође и снабдјети се потребном робом која им недостаје.

Мирко Китић

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.