Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Александра Бјегојевић нова директорица школе у Чечави

Александра Бјегојевић

У четвртак, 19. октобра, дужност нове в.д. директорице основне школе „Јеврем Станковић“ у Чечави преузела је Александра Бјегојевић.

Александра је бивши ученик ове школе и родом из Чечаве. Своје академско звање стекла је на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци, одсјек разредна настава, у периоду од 2008. до 2012. године. Почела је своју радну каријеру у ЈУ ОШ „Иво Андрић“ на Ђулићу, где је успјешно обављала улогу учитељице током девет година.

У школској 2021/22. години, предавала је у Подручном одељењу ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ у Укриници и била члан Савјета родитеља исте школе.

На питање како ће наставити своју ангажованост на подизању квалитета образовања и боравка дјеце у школи у Чечави, Александра истиче да би вољела да све тече постепено.

Не бих вољела причати унапријед али надам се успјесима, жељи и вољи за напредовањем квалитета школства. Први радни дан ми је био у петак, упознала сам се са ученицима и натавницима (мада се већ увелико познајемо),

– додаје Бјегојевићка.

Занимљиво је да је Александра Бјегојевић прва жена на мјесту директора школе у Чечави у њених готово 1601 година историје. Директорску палицу је преузела од дугогодишњег директора Остоје Марковића, који јој је том приликом зажелио пуно успјеха на мјесту руководиоца, како је навео, једне од најљепших школа наше регије.

Остоја Марковић, мај 2023.

Остоја Марковић је руководио школом укупно петнаест година
Рођен је 1958. године у Растуши, а своје основно образовање стекао је у родном крају, у школи у Чечави. Након завршене Педагошке академије 1980. године у Бањалуци, каријеру у области образовања започиње исте те године.
Прво радно мјесто била му је једна мала подручна школа у заселку Кљецка, на планини Очауш, гдје је провео годину дана. Након тога, провео је двије године радећи у Бијелом Бучју, након чега сe премјешта у Очауш и ту остаје идућих десет година.
Међутим, 1994. године, током ратних дешавања, Остоја се враћа у своју Чечаву и почиње са радом у Подручној школи Горња Чечава, гдје проводи двије године.
У 1996. години, добија позицију директора те школе и остаје на тој позицији шест година. Након тога, враћа се на посао учитеља, гдје ради у Подручној школи Укриница и у Централној школи Чечава.
На захтјев и уз подршку колектива и запосленика школе, поновно постаје директор школе 2014. године. На тој позицији остаје све до тренутка пензионисања ове године, укупно руководећи школом пуних 15 година.
У разговору истиче да је поносан на колектив и школу у којој је започео своје образовање и у којој је провео готово цијели радни вијек. Каже, када би поновно морао бирати своју каријеру, одабрао би поново тај најљепши и племенити позив УЧИТЕЉ.


  1. Шта знамо о историји школства у Чечави ↩︎

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.