Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Излетиште Кисељак

Излетиште Кисељак / Фото: Неђо Сувајац

Еколошко друштво  Кисељак брине се о уређењу и одржавању излетишта, које је деценијама уназад било омиљено мјесто за окупљање и дружење младих из Укринице и околних села. У задњих двадесетак година било је прилично запуштено и много мање посјећено него у неком ранијем периоду. Активисти из Друштва све своје слободно вријеме посветили су уређењу излетишта и надају се његовом оживљавању. За кратко вријеме од простора затрпаног смећем  направили су једно врло лијепо мјесто за излет и дружење.Прилазни пут доведен је у солидно стање, постављени су столови у наткривеном објекту, озидана је печењара, уређен је и паркинг прилагођен расположивом простору.

Извор минералне воде није великог капацитета, али засигурно је одличног квалитета што потврђују сви који га годинама користе. Немамо податке да ли је рађена лабораторијска анализа воде.

Многе генерације памте ово мјесто окружено боровом шумом, одакле свако носи неку лијепу успомену из младости. У дане викенда увијек је било живо, а посебно на Усјечење, 11. септембра кад је на овом мјесту одржаван народни збор.

У наредном периоду планирано је чишћење локалне ријеке, уређење извора минералне воде, изградња дјечијег игралишта и бетонирање терена за баскет. У сарадњи са планинарским друштвом Визант из Чечаве планирано је обиљежавање и уређење кружне пјешачке стазе и постављање клупа за одмор.

У видео прилогу можете погледати како излетиште изгледа данас, као и дио атмосфере са дружења уз музику,  8. августа ове године.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.