Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Туга у манастиру Тавна: Преминула монахиња Ана родом из Чечаве која је у светињу Немањића дошла прије 60 година

Монахиња Ана Милашиновић

У манастиру Тавна, код Бијељине и Угљевика, упокојила се монахиња Ана Милашиновић (88), која је у ову светињу Немањића дошла пре више од 60 година. Опијело и сахрана ће се обавити у четвртак 19. августа у 12:30 часова у манастиру Тавна.

Омиљена у светињи, али и код верника, до скоро саме смрти ведрог духа и енергична сестра Ана, родом из Чечеве, код Теслића, највећег српског села у РС и БиХ, била је  и остаће синоним за вери у роду посвећену монахињу. Више од шест деценија беспоговорних послушања, од оних у манастиру и манастирској цркви до других на економији светиње, сведоче да је, када је ушла на манастирске двери, чврста била у одлуци да у монаштву  остане до последњег даха, као и што се догодило.  

Преживела  је  све оно што је преживљала ова дивна Немањића задужбина, радећи као пчелица, а знала је и да претрпи и муке и неправде, каткад, када неки дају себи за право да „уводе у ред“ овакве монахиње, а сами су, баш због нереда, стављени на маргину црквеног живота. Много је била везана за манастир и сестринство и оца Лазара Кршића, који јој је, често био више од оца и брата.

Ожалошћено је сестринство Манастира Тавне, на челу са игуманијом Мартом, духовник отац Лазар, сестричина Невенка, многа родбина и пријатељи. Верници су се радовали сваком сусрету са том дивном монахињом, која је имала љубави за сваког човека, ведру и  лепу реч, утеху и наду. Почиваће на монашком гробљу. Њеном смрћу, Тавна је остала са седам монањиха и игуманијом Мартом. Још две сестре су у јако лошем здравственом стању.

Извор: novosti.rs

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.