Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Фудбалски клуб Укрина кроз 2020. годину

ФК ,, УКРИНА “ Чечава у 2020. години:

У години која је прошла Управни одбор ФК ,, Укрина “ Чечава сумирао је достигнућа и остварене резултате које можете прочитати у наредном чланку.

Као што сте већ раније упознати екипа Укрине је остварила велики успијех пласманом у Регионалну лигу ФС РС Центар, гдје се такмичи од сезоне 2020/21.
Пласман у трећи ранг такмичења на нивоу Републике Српске екипа Укрине обезбиједила као првопласирани тим у Подручној фудбалској лиги Добој у сезони 2019/20.

Па кренимо редом како би се присјетили свега у години која је иза нас:

1️⃣. Вриједни Управни одбор уложио је много труда и муке како би створили што боље услове и побољшали инфраструктуру којом клуб располаже.
Извршено је уређење и реновирање свлачионица и стадиона у чему су помогли многобројни пријатељи, симпатизери и навијачи клуба који су финансијски подржали радове.

Реновирање свлачионица и уређење стадиона подржали су:

▶️Драган Ђекановић ( кречење свлачионица и службених просторија )
▶️Игор Васиљевић ( кречење свлачионица и службених просторија )
▶️Петар Ђукић Цвај 50 КМ
▶️Славиша Продановић 50 КМ
▶️Новак Продић ( електро радови у свлачионицама )
▶️Милован Смиљанић ( радови на постављању кућице за камеру )
▶️Чланови Управног одобра клуба ( помоћ у извођењу свих радова )
▶️Кафе бар Бриљантин- Данијел Петровић 100 КМ
▶️Мирко Липић-тренер екипе ( керамичарски дио радова у свлачионицама )
▶️Горан Јеринић 100 €
▶️Синиша Гаврић 500 КМ
▶️Веселин Иванић 10 €
▶️Милан Милашиновић 100 КМ
▶️Милован Смиљанић ( грађевински радови у свлачионицама ).

2️⃣. Спонзори и донатори клуба:

▶️ Поред извршених инфраструктурних радова било је потребно обезбиједити довољан број играчког кадра како би се постигли и остварили што бољи резултати у Регионалној лиги.
Тренер Липић имао је на располагању током полусезоне 23. играча.
Управни одбор потрудио се да омогући и обезбиједи покриће трошкова свим играчима за долазак на тренинге и утакмице, што представља велики успијех за један сеоски клуб, а то поновно не би било могуће без велике финансијске помоћи спонзора и донатора клуба

Клуб су у 2020. години финансијски помогли:

▶️ Општина Теслић
▶️ ,, Шкребић компани “ Теслић
▶️ Хемијска индустрија ,, Дестилација “ Теслић

Поред наведних ту су и донатори из Чечаве и околине који су финансијски и на неки од начина помогли рад ФК ,, Укрина “ Чечава:

▶️ СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЧЕЧАВА
▶️ Трговина ,, Код Ђоке “ Чечава
▶️ Кафе бар ,, Бисер “ Чечава
▶️ Кафе бар ,, Бриљантин “ Чечава
▶️ Отац Славко Пантелић
▶️ Мирољуб Нунић
▶️ Роштиљница ,, Жар “ Станари
▶️ Средо Продић
▶️ Стојан Илић
▶️ Милорад Вукашиновић
▶️ Бранко М. Лазић
▶️ Слађан Станојевић ( превоз на утакмицу )
▶️ Бобан Смиљанић
▶️ Веселин Иванић
▶️ Александар Лазић
▶️ Драган Нунић
▶️ Штампарија ,, Копи граф “ Даниел Продановић
▶️ Штампарија ,, Графо дизајн “ Небојша Петровић
▶️ Лимарија ,, Мишић “ Теслић
▶️ Ђуро и Милорад Тесла
▶️ ,, КомТел “ Теслић
▶️ Фото студио ,, Сретко “ Теслић

3️⃣. Чланске карте 2020/2021:

▶️ ФК ,, Укрина “ Чечава је и за ову сезону 2020/2021 спремио чланске картице које су у продаји по цијени од 10 КМ. Куповином чланске картице помажемо рад и функционисање клуба.
До сада је продато укупно 280 чланских картица, а имена свих власника објављена су на званичној фејсбук страници Укрине.

4️⃣. Резиме полусезоне Регионалне лигe ФС РС Центар:

▶️ Након одиграних 15. кола екипа Укрине полусезону завршила је на диоби другог мјеста са 31. освојеним бодом.
Изабраници тренера Липића уписали су 10 побједа, 1 неријешен резултат и 4 пораза.
Екипа постигла је укупно 36 голова у досадашњем дијелу првенства.

▶️ Листу стријелаца предоводи искусни голгетер Борислав Лукић са 9 постигнутих голова, два мање има брзоноги Милан Миладић, а затим слиједе бриљантни Горан Квржић са 6. По три гола на свом рачуну имају борбени Синиша Којић, пенал мајстор Бојан Ђуричић, те нападач из сјенке Бојан Зорановић. По два гола постигли су брзоноги Славен Ђурић, искусни Славиша Квржић, док један гол има снажни штопер Горан Продић.

▶️ Поред листе стријелаца што се тиче проведене минутаже на терену на челу листе налази се како смо већ давно рекли најбољи десни бек у историји клуба Драган Новић са уписаних 1304 минуте, слиједе голман Дејан Бјеличић са 1201 минутом, те седморица играча са 1000+ минута снажни лијеви бек Дејан Топић, два штопера, капитен Младен Бијелац и Горан Продић , два борбена и снажна играча средине терена Синиша Којић и Далибор Кулага, искусни Борислав Лукић и брзоноги Милан Миладић.
На 900+ минута налазе се два чаробњака са лоптом Горан Квржић и Славен Ђурић.
На 700+ налази се наш искусни Славиша Квржић популарни Клињо, слиједе Бојан Ђуричић са 600+, Никола Микелини са 400+, 300+ уписао је Бојан Зорановић.
Док на листи 100+ налазе се Немања Пајуновић, Жељко Бачић, Миленко Зорановић, а на листи испод 100 минута на терену налазе се млади Синиша Продановић, те Младен Бјељаревић, Блаженко и Дејан Продић.

▶️ Морамо још у овој рубрци да издвојимо да се искусни Никола Микелини по завршетку полусезоне опростио од активног бављења фудбалом.

5️⃣. Покренут омладински погон након дужег времена:

▶️ Почетком мјесеца септембра клуб је активирао омладински погон који на челу са Дејаном Продић вриједно и марљиво ради. Омладинска екипа такмичи се у Омладинској лиги ГФС Добој, а на полусезони екипа тренера Продића заузела је друго мјесто на табели са освојена 22 бода након 9 одиграних кола ( 7 побједа, те по један реми и пораз ) са гол разликом 37:7.

6️⃣. Меморијални турнир у фудбалу Душко Смиљанић Мохер:

▶️ У организацији ФК ,, Укрина “ Чечава одржан је трећи по реду турнир у фудбалу посвећен фудбалеру који је оставио дубок траг у клубу Душку Смиљанићу Мохеру ( 1989-2017 ).
Турнир је одржан 26.07. 2020. године, а учешће на турниру узеле су екипе:
ФК ,, Борац “ Осиња , ФК ,, Рудар “ Станари, ФК ,, Укрина “ Чечава, те омладински састав Укрине и ветерани Укрине.
Побједник турнира била је сениорска екипа Укрине.
ПРИЈАТЕЉ ОСТАЈЕ ПРИЈАТЕЉ ЗАУВИЈЕК!

7️⃣. ФК ,, Укрина “ Чечава одиграла у Осињи меморијалну утакмицу са екипом Борца:

▶️ У мјесецу августу екипа Укрине у част и сјећање на момка који је носио дрес Борца из Осиње, са наведеном екипом одиграла је меморијалну утакмицу. У пријатељској утакмици двије братске екипе, Укрина је побиједила резултатом 1-3.

8️⃣. Хуманитарне акције фудбалера и навијача Укрине:

▶️ У години која је прошла чланови Укрине показали су своју хуманост, те узели учешће у хуманитарним акцијама за помоћ породици Ливњак из Теслића, те хуманитарној акцији за дјевојчицу Софију Алексић, као и ућешће у хуманитарној акцији коју је организовао Рудар из Станара за свога навијача.

9️⃣. Рад Управног одбора клуба:

▶️ Велику пожртвованост, са много труда и рада у 2020. години урадили су чланови Управног одбора клуба на челу са предсједником УО Игором Ђекановић и предсједником СО клуба Драганом Нунић.
Поред наведених значајну улогу у унапређењу и побољшању услова функционисања клуба допринијели су остали чланови УО: Дејан Продић, Драган Станојевић, Данијел Лазић, Новак Продић, Бобан Смиљанић, Предраг Дујић, Данијел Петровић, Милан Милашиновић, Мирко Липић, Младен Бијелац.

▶️ За три године колико већ траје мандат наведеног УО урађено је много, од клуба који се борио са дуговима, недостатком играчког кадра, лошим условима инфраструктуре, створен је један здрав и стабилан колектив, а клуб из Чечава познате Мале Србије успијешно функционише са запаженим резултатима.

1️⃣0️⃣. БОЖИЋНО-НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИКА:

▶️ ФК ,, Укрина “ Чечава на челу са Управним одбором клуба, играчким кадром овом приликом упућује искрене честитке за предстојеће празнике који нам долазе свим својим навијачима, спонзорима, симпатизерима и пријатељима клуба, лигашким ривалима и свим људима добре воље.

Будите нам здрави, весели и срећни у наредној години.

ФК ,, Укрина “ Чечава

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ🔴🔵🔴🔵

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.