Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У сусрет 40. годишњици фудбала у Чечави

На овом мјесту гдје се данас налазимо, прије 40 година, 1982. године мјештани села Чечава предвођени тадашњим просвјетним и истакнутим спортским радником Радeтом Кучом основали су спорстско друштво ,,4. јул“.

У саставу СД ,,4. јул“ постојало је неколико спортских клубова, међу њима и фудбалски, који је данас једини активан.
Много труда и рада у том периоду уложили су мјештани села, како би изградили фудбалски терен и тако омогућили да ФК ,, 4. јул “ игра своје фудбалске утакмице у Чечави, а самим тим било је омогућено становницима Чечаве и околних села да уживају у чарима фудбала.
Бројне генерације фудбалера из Чечаве и околних села наступали су за ФК ,, 4. јул “.
Данас многи нису међу нама, али не смијемо заборавити њихову улогу и значај у свему што су допринијели кроз своје активности у фудбалском клубу.
Деведесетих година прошлога вијека услијед ратних дешавања на овим просторима клуб је привремено престао са радом, да би поновно био активиран 1997. године под називом ФК ,, Укрина “ Чечава, а име је добио по истоименој ријеци која протиче кроз село.
Године су пролазиле, играчи долазили и одлазили, управе се мијењале, али Укрина је остала и даље да постоји.
Поводом 20 година фудбала у Чечави 2002. године пред нешто више од 1000 навијача Укрина је одиграла ревијалну пријатељску утакмицу против екипе ветерана београдског Партизана.
Било је у претходном периоду и добрих и лоших сезона за Укрину.
Са групом људи прије нешто више од 10 година дошли смо на чело клуба у жељи да оживимо дешавања у нашем селу, а и да рад и успијехе Укрине подигнемо на завидан ниво.
Када се нечему што волите посветите 365 дана у години, онда ни резултати и успијеси неће изостати.
Тако смо стрпљиво и полако кренули у оживљавање Укрине.
У сезони када смо дошли клуб се борио за опстанак, а тада смо успјели да га сачувамо у друштву четверолигаша.
У наредној сезони појачали смо наш играчки кадар, па смо тако на крају сезоне заузели друго мјесто у Подручној фудбалској лиги Добој.
Уочивши да можемо боље и више, кренули смо прво у побољшање инфраструктуре клуба, адаптације терена за игру, а након тога и свлачионица које се налазе у саставу ЈУ ОШ ,, Јеврем Станковић “ Чечава.
У наредној сезони заузели смо прво мјесто у Подручној фудбалској лиги Добој, те остварили пласман у већи ранг, односно у Регионалну фудбалску лигу Центар.
Поновно смо кренули са додтаним улагањем у побољшање инфраструктуре, а након више од 10 година покренули смо и наш омладински погон који броји више од 40ак дјечака и дјевојчица различитог узраста.
У жељи да Укрина оствари што бољи пласман у Регионалној фудбалској лиги Центар додатно смо појачали и сами играчки кадар.
Како је сезона одмицала и ближила се крају били смо свјесни да ћемо исписати нове странице историје клуба, а испоставиће се да смо у томе и успјели, јер је клуб након првог мјеста у Подручној лиги Добој у наредној сезони заузео прво мјесто и у Регионалној лиги Центар и остварио историјски успијех пласманом у Другу лигу Републике Српске група Запад.
Иако смо на крају сезоне заузели предзадње мјесто на табели са освојених 19 бодова, не можемо бити не задовољни, иако је могло много боље.
У годинама иза нас створили смо многа пријатељства широм Републике Српске о чему најбоље свједоче бројне похвале многих клубова за Укрину и гостопримства у Чечави.
Ево данас поводом 40 година фудбала у Чечави гост на прослави нам је најтрофејнији фудбалски клуб са простора бивше Југославије, првак Свијета и Европе београдска Црвена звезда.
А мени је као некоме ко је у протеклом периоду уложио много труда и рада, покренуо бројне акције и био иницијатор за поновно покретање омладинског погона, припала част да као тренер са првим предсједником клуба Новаком Продићем са клупе предводим ветеране ФК ,, Укрина “ у историјској утакмици против Црвене звезде из Београда.
На самоме крају искористио бих прилику да се захвалим свима који су на било који начин подржали рад и функционисање клуба, нашим навијачима који су у великом броју долазили на утакмице, спонзорима и осталим људима добре воље, као и свим играчима и члановима Управног одбора Укрине из Чечаве.

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ!

Аутор/Продић Дејан

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.