Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Укрина донијела бод из Шипова

У недељу је екипа Укрине одиграла утакмицу 17. кола Друге лиге ФС РС Запад, а у оквиру овог кола пут их је одвео у Шипово код екипе Горице.

Из Укрине се захваљују домаћину ,, Морамо да искористимо прилику да се захвалимо домаћинима окупљеним око екипе Горице, који су се максимално побринули око организације утакмице и обезбиједили да се осјећамо угодно и пријатно током боравка у Шипову и да утакмица протекне фер и коректно ”.

Иако Липић и Видовић нису могли рачунати  за ову утакмицу на Којића и Зеленковића који су били отсутни, ипак имали су на располагању 18 играча који су кренули пут Шипова у нади да ће донијети позитиван исход у нашу Чечаву.

Почетак утакмице наговјештавао је да ћемо на терену гледати једну праву мушку утакмицу са много борбе и жеље да екипе остваре што бољи резултат.

Момци из Укрине смирено и чврсто ушли су у ову утакмицу, са много концентрације и тимског духа који ће на крају испоставиће се донијети позитиван исход са далеког гостовања у Крајини.

На голу Укрине сјајна јединица Нинковић, оно што је овој екипи фалило сигурно у јесењем дијелу шампиона, јуче је понио епитет играча утакмице.

Штоперски тандем чинили су капитен Г. Продић и Симић који су одрадили сјајан посао.

Бековски двојац чинили су два брзонога фудбалера, два атомска мрава, млади Живковић и Тодорић који су такође одрадили сјајно утакмицу.

На средини терена спој искуства и младости, одлични С. Квржић и сјајни млади Југовић зауставили су многе покушаје домаће екипе.

Два крилна снажна играча, два борца на терену сјајни Гојић и Лукић додатно су ојачали игру екипе по страни.

Напад Укрине предводио је снажни Вучић, који се снажно борио између два штопера домаће екипе, а одмах иза њега сјајни Г. Квржић који је поновно показао своје умијеће и знање са лоптом.

Запријетили су домаћи играчи са дистанце, али без веће опасности по гол Нинковића, који је то све сјајно пратио.

Нису ни наши момци остали дужни, те су узвратили истом мјером ка голу домаће екипе, али мреже су мировале.

Домаћин изненађен чврстом и смиреном игром екипе Укрине, до гола Нинковића успијевао је стизати након прекида и убацивања са стране.

Многобројна публика њих нешто више од четири стотине уживала је у чарима мајстора са лоптом на терену.

Играо се 28. минут утакмице када након убацивања са стране и гужве у казненом простору, играч домаће екипе постиже гол за вођство од 1-0. 

Помало сумњива ситуација код гола гдје је играч домаће екипе играо руком приликом пријема лопте, али главни судија ипак показује на центар.

Није то превише утицало на игру наших момака који су наставили истим темпом.

Играо се 32. минут утакмице када Г. Квржић сјајно центрира у казнени простор домаће екипе, а најстарији члан наше екипе четрдесетједногодишњи С. Квржић сјајно погађа главом мрежу домаће екипе за изједначење резултата 1-1.

Увукла се након примљеног гола нервоза у редове домаће екипе, а сјајну шансу пар минута након изједначења пропушта Југовић када пресијеца напад домаће екипе, те муњевито хитра ка голу домаћина , али не успијева погодити мрежу.

На одмор се отишло са неријешеним резултатом 1-1.

У наставку игре након одмора виђена је иста слика на терену као и у првом дијелу.

Сјајну шансу за нашу екипу пропушта сјајни Лукић који не успијева грешку домаћих играча претворити у гол.

Покушали су домаћи играчи на другој страни да угрозе гол Нинковића, али наши момци заустављали су њихове покушаје.

У 59. минути домаћа екипа имала је најбољу прилику на утакмици да постигне гол.

Након што су оправдано добили једанаестерац, лопту на ,, креч “ поставља стријелац првог гола Пено, залијеће се, шутира… али сјајни Нинковић хвата живу лопту и брани ударац са 11 метара.

У тим моментима осјетили су наши момци пољуљаност у редовима домаћина, Липић у 61. минуту врши прву измјену како би унио додатну свјежину на средини терена, игру напушта сјајни млади Југовић, а шансу са клупе добија Ђуричић.

Поновно по страни сјајни Лукић пролази, али његов снажни ударац са стране крајњим напорима успијева одбранити голман домаће екипе.

Имао је и Нинковић у пар наврата сјајних интервенција када је заустављао покушаје домаће екипе.

У 78. минуту на заслужени одмор одлазе Лукић и Г. Квржић, а шансу са клупе добија двојац Кулага-Ђурић.

У 86. минуту још једна двострука измјена у нашој екипи када из игре излазе на заслужени одмор Гојић и Живковић, а шансу добијају Босић и Лазић.

Управо свјежи Босић након неколико секунди проведених на терену пропушта зицер да затресе мрежу домаћина, његов ударац одлази тик уз стативу.

У последњим секундама утакмице Ђурић пробија по страни долази у казнени простор, те се одлучује да умјесто шута, асиситра Босићу који не успијева покупити упућену лопту и спровести је у гол.

На крају подјела бодова у Шипову уз резултат постављен у 32. минуту утакмице 1-1.

Из Укрине упућују захвланост ,, Велику захвалност упућујемо нашим навијачима који су заједно са нама путовали на далеко гостовање и сигурно били додатни вјетар у леђа нашој екипи. Захваљујемо се Ђорђету Гајићу који је обезбиједио ручак за нашу екипу након утакмице у Шипову. Захвалност упућујемо Среди Продићу и Стојки Ђекановићу који су обезбиједили пиће играчима у повратку из Шипова, а захвалност дугујемо и кафе бару Бисер на челу са Зораном Томићем који је обезбиједио пиће приликом доласка у Чечаву ”.

У наредном 18. колу екипа Укрине угостиће екипу Дубрава у недељу 20.03.2022. године од 14:30 часова.

ФК ,, Горица “ Шипово 1-1 ФК ,, Укрина “ Чечава

⚽️ Славиша Квржић ( ас. Горан Квржић )

САСТАВ🟥🟦🟥🟦

Нинковић Драшко

Продић Горан ( К )

Симић Славиша

Живковић Северин ( 🔁 Лазић Срђан )

Тодорић Бранимир

Квржић Славиша

Југовић Павле ( 🔁Ђуричић Бојан )

Квржић Горан ( 🔁 Кулага Далибор )

Лукић Владан ( 🔁 Ђурић Славен )

Гојић Југослав ( 🔁 Босић Бобан )

Вучић Драган

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ 🔴🔵🔴🔵

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.