Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Укрина дубока за Слободу

БОЈ НЕ БИЈЕ СВИЈЕТЛО ОРУЖЈЕ, ВЕЋ БОЈ БИЈЕ СРЦЕ У ЈУНАКА, ФУДБАЛСКА ЛЕКЦИЈА ВИДОВИЋА И ЛИПИЋА, ЕКИПИ НЕКАДАШЊЕГ БХ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА МАЛЕТИЋА:

Јуче је одиграна заостала утакмица 16. кола Друге лиге ФС РС – Запад, у којој је наша екипа дочекала другопласнирану екипу на табели Слободу из Мркоњић Града.

Пред нешто више од стотину навијача који су ове сриједе дошли да пруже подршку нашој екипи, одиграна је једна сјајна фудбалска утакмица.

Да у нашем колективу влада позитивна атмосфера и велико другарство још једном су показали чланови УО који су се побринули да организација утакмице буде на високом нивоу.

А сада се вратимо на утакмицу у којој је екипа двојца са клупе Видовић-Липић оставила срце на терену.

Од самога почетка утакмице кренули су наши момци одлучно и снажно да се боре за сваки педаљ терена, за сваку лопту, што је препознала наша публика те пружила сјајну подршку свих 90 минута.

Није требало пуно времена да запријете наши момци, издвојићемо покушај Зеленковића у 5. минути утакмице, али ударац одлази преко гола.

Сјајна игра и залагање на терену крунисано је голом у 10. минути, када наша екипа након сјајне акције долази у вођство од 1-0, а гол за велику радост постиже Зеленковић на асистенцију Лукића.

Постигнути гол дао је додатни вјетар у леђа нашим момцима, који нису посустајали ни секунде у намјери да додатно дотуку противника.

Поновно су наши момци имали сјајну шансу да постигну гол, сјајни Зеленковић шутира, али лопта одлази поред гола.

Гости су имали свега једну шансу, али без већих проблема за Нинковића.

Штоперски тандем Симић- Г. Продић перфектно је функционисао током читаве утакмице.

Бековски двојац наших дјечака Живковић- Тодорић дао је додатни бедем нашој одбрани.

Командант средине терена Којић у тандему са одличним Ђуричићем, пресјекли су и зауставио доста покушаја гостију да приђу ближе задњој линији наше екипе.

Крилни играчи наше екипе били су борбени Гојић, те брзоноги Зеленковић, који је задао велику главобољу задњој линији гостујуће екипе.

На позицији предњег везног играча увијек одлични Г. Квржић који је својим потезима створио додатне проблеме гостујућој екипи.

У нападу одлични брзоноги Лукић који је прописно намучио штопере гостујуће екипе, те сјајно асистирао за вођство наше екипе.

Нова сјајна шанса за нашу екипу у 25. минути Г. Квржић баца одбрану гостију по земљи шутира са стране те погађа стативу, а лопта се одбија на другу страну до Гојића, који у гужви између два гостујућа играча шутира, али овога пута савезник скрханог госта била је пречка.

Имали су гости након тога слободан ударац са 25 метара, али лопта одлази далеко од гола Нинковића.

До краја полувремена није било изгледнијих прилика, осим пар удараца са дистанце наше екипе, већина игре водила се на средини терена, гдје су наши момци одрадили сјајан посао.

У другом полувремену гледали смо поновно исту слику, као и из првог дијела утакмице.

Максимална концентрација и смиреност у игри наших момака, како је вријеме одмицало стварало је много нервозе и грешака код противника.

Прилике да потпуно дотуку противника имали су Лукић, у пар наврата Зеленковић, Г. Квржић…

А оно што морамо још да издвојимо, а изазвало је хук са трибине и одушевљење међу навијачима, јесте маестралан пријем далекометне високе лопте коју су сви већ видјели ван граница стадиона, али не и Зеленковић, који се издиже као Феникс из пепела, те перфектно ногом високо у ваздуху умирује лопту те враћа у посјед наше екипе.

Прва измјена у нашој екипи била је у 71. минути када умјесто борбеног Гојића у игру улази свјежи и јаки Кулага.

Све што су гости урадили била су два ударца ка голу Нинковића, након којих Нинковић није имао посла.

У 86. минути Ђуричић и Лукић одлазе на заслужени одмор, а у игру улазе искусни ветеран С. Квржић и млади талентовани Југовић.

У 90. минути испраћени овацијама из игре излазе одлични Г. Квржић и најмлађи међу нама сјајни Живковић, а у игру улазе два млада играча Мајсторевић и Босић.

У самоме финишу гости су имали убацивање са стране када су се сви преселили у наш казнени простор, али наши сјајни момци отклањају евентуалну опасност испред гола Нинковића.

Минут након тога зачула се пиштаљка главног судије којом је спуштена завјеса на бриљантну утакмицу Видовићеве и Липићеве чете.

У наредном 22. колу у недељу 17.04.2022. године од 16:00 часова, наша екипа угостиће екипу Челинца.

ФК ,, Укрина “ Чечава 1-0 ФК ,, Слобода “ Мркоњић Град

⚽️ Зеленловић Денис ( ас. Лукић Владан )

САСТАВ 🟥🟦

Нинковић Драшко
Продић Горан ( К )
Симић Славиша
Живковић Северин ( 🔁 Мајсторовић Дејан )
Тодорић Бранимир
Којић Синиша
Ђуричић Бојан ( 🔁 Квржић Славиша )
Зеленковић Денис
Гојић Југослав ( 🔁 Кулага Далибор )
Квржић Горан ( 🔁 Босић Бобан )
Лукић Владан ( 🔁 Југовић Павле )

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ 🔴🔵🔴🔵

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.