Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Епископ Фотије служио Свету архијерејску литургију и подијелио одликовања

Епископ одликује свештеника / Фото: Синиша Лазић

Данас је Свету архијерејску литургију у Чечави служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански господин Фотије уз саслужење свештенства из Архијерејског намјесништва теслићког и уз присуство многобројних вјерника Чечаве и шире регије.

Ово је била прва канонска посјета епископа Фотија парохији чечавској и њеном парохијском храму. Након литургије и молитвеног сабрања, догађај је обиљежен уз заједничку трпезу, додјелу одликовања и даривање поклона.

Архијерејском похвалницом Епископ је одликовао Црквени одбор црквене општине Чечава, а чином Протојереја свештеника чечавског Славка Пантелића. У знак захвалности Епископу Фотију је поклоњена икона Богородице – дуборез у дрвету рађен у столарској радњи Стојке Васића, корпа прехрамбено – козметичких производа пољопривредног газдинства Милашиновић и патерица (игумански штап) рађена у манастиру Хиландару.

Свештеник Славко није крио захвалност на указаном чину и повјерењу, а за портал је истакао да му је нарочито драго што је Епископ овом приликом одликовао и црквени одбор парохије чечавске.

Галерија фотографија

Догађај испратио Синиша Лазић
Видео: Бернард Јањиловић

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.