Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: СПЦ

Крстоноше 2024

Јуче су, као и претходних година, Спасовданске Крстоноше у Чечави обиљежене проласком литије кроз село и служењем Свете Литургије у Храму Пресвете Богородице у Горњој Чечави. Мјештани су Крстоноше дочекивали са храном и пићем на већ познатим локацијама, а главни ручак је уприличен у Светосавском дому.

Опширније

Епископ посјетио Чечаву

Данас је у храму Рођења Пресвете Богородице у Чечави Свету Архијерејску Литургију, уз саслужење свештенства теслићког намјесништва, служио епископ зворничко-тузлански Фотије.

Опширније

Малогоспојинско саборовање 20. и 21. септембра

Поводом Празника рођења Пресвете Богородице и храмове славе, Српска православна општина Чечава позива вјернике и све људе добре воље на Малогоспојинско саборовање.

Опширније

Oбиљежена Спасовданска манифестација „Крстоноше“

Данас је у Чечави традиционално обиљежена Спасовданска манифестација „Крстоноше“. Као и сваке године, учесници су прошли кроз село носећи крст, литије и иконе. Молитва је служена на једанаест локација, а ове године манифестацију су увеличали и стари и нови растушки попови Неђо и Небојша.

Опширније

Епископ Фотије служио Свету архијерејску литургију и подијелио одликовања

Данас је Свету архијерејску литургију у Чечави служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански господин Фотије уз саслужење свештенства из Архијерејског намјеснитва теслићког и уз присуство многобројних вјерника Чечаве и шире регије.

Опширније

Епископ Фотије 5. децембра у Чечави

У недјељу 5. децембра у 9:30 часова, Свету архијерејску литургију у Чечави ће служити Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански господин Фотије уз саслужење свештенства из Архијерејског намјеснитва теслићког.

Опширније

Испратили смо камером ношење бадњака

На позив овогодишњег домаћина бадњака Милоша Лазића, Синиша Лазић је камером испратио вожење бадњака кроз село. Бадњак је прошао кроз засеоке Локва, Речани, Шушњарани, Гај, Брђани, Станојевићи, Савковићи, Поточани и Продановићи. Као и сваке године, догађај је испратио велики број људи.

Опширније