Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Фолклораши учили и тренирали на планини Гоч

Душанови у традиционалној ношњи / Фото: Ана Мастиловић

Овогодишње дјечије фолклорнице радионице на планини Гоч у Србији окупиле су рекордан број учесника, а по први пут на њима је учествовало и КУД Душан Станковић са својим најмлађим ансамблом.

Млади фолклораши, њих 31, су имали јединствену прилику да три дана проведу и раде на планини са најбољим професорима, менторима и кореографима из свијета фолклора.

Душанови су искористили овај догађај и да другим учесницима представе свој крај, историју, кореографије и ношњу, којима се много поносе. Такође, данас су у повратку обишли и средњовјековни српски манастир Жичу, који се налази у близини Краљева, те се очекује да вечерас стигну у Чечаву.

Подсјећамо да су 19. новембра стручни тим Музеја Републике Српске на челу са МА Сања Пупац, виши кустос етномузиколог, Ана Лојпур, приправник етномузиколог, и Никола Загорац, виши музејски документариста, са студентима Одсјека за етномузикологију Академије умјетности Униерзитета у Бањој Луци, обишли Чечаву и околину, те извршили теренска истраживања и снимања на пољу етномузикологије и етнокореологије. Њихов боравак у Чечави забиљежила је прњаворска телевизија К3.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.