Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

I u teško vrijeme Čečavci ustrajni u obnovi svoje svetinje

Teško vrijeme i nestašica para uveliko otežavaju tok obnove hrama koja se najviše oslanja na priloge vijernika. Čečavci i u ovo teško vrijeme pokazuju snagu svoje vjere i ne dozvoljavaju da se obnova obustavi i ustrajni su u svojoj namjeri da dostojanstveno zavše započeto.

 
U toku ove godine na izgradnji crkve urađeno je sledeće:
– Postavljena aluminijumska stolarija na zvonik, isti je izmalterisan i postavljena je vodootporna sikikatna fasada.
– Postavljena stiropor fasda na čitavoj crkvi, urađeno je podno grijanje, glazure i trotoar oko crkve. Simsovi i predulazi  su pokriveni bakrom.
– Urađena je rosfrajna ograda na balkonu crkve donacija Zdenka Prodića iz Čečave.
– Postavljen je kamen na pod hrama donacija Dušana Gajića iz Čečave.
– Poručen je ikonostas, izrađuje ga stolar Vitomir Marković – Grambo iz Ukrinice u duborezu u hrastovini, rok za završetak ikonostasa je Đurđevdan. Ikone na ikonostasu se oslikavaju u Kragujevcu od strane umjetnika koji su radili freske na Sabornom hramu u Tesliću. Sve ikone su uplaćene kao prilog naših vjernika.
 

 

Ovogodišnji veliki poslovi na obnovi hrama su iziskivali velika novčana ulaganja, koja nisu mogla pratiti priliv novca tako dasu nastala dugovanja,
– Vukadinović doo Teslić za građevinske radove 55.000 KM  i stolaru za ikonostas 8000 km, sredstva su koje treba isplatiti do kraja 2012 godine. Svi se nadamo se da ćemo dugove u planiranom roku izmiriti.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.