Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Lažni kolač iz Hilandara

Do domaćica u Čečavi zadnjih dana stiže recept za tzv. "Hilandarski kolač". U njemu se navodi da se on pravi jednom u životu, da donosi sreću i da ga treba dijeliti dragim osobama.

 

UPOZORAVAMO domaćice da je u pitanju OBMANA!

 

Prenosimo reagovanja crkvenih zvaničnika od pre par godina kada se tzv. "Hilandarski kolač" pojavio u Srbiji…

"Hilandarski kolač ponovo se, posle četiri godine, pojavio na teritoriji Rasinskog okruga. Pripadnici verovatno neke sekte ili slične tajne organizacije poklanjaju komade testa, navodno s Hilandara, a svaka domaćica koja od toga napravi hleb, dužna je da komad odvoji i prosledi sledećoj.

 

Slično je kao lanac pisama, a pozadina je mračna i čudna. Cilj je da se skrene pažnja sa prave duhovnosti, pa se "hilandarski kolač", a tako nešto u pravoslavlju ne postoji, nudi umesto srpskog slavskog ili pričesti, objašnjava protojer Dragi Veškovac i kaže da su sveštenici sa ovog područja već reagovali upozoravajući meštane da je moguće i da se u testu nalaze supstance koje utiču na sterilitet."

 

"Svima stavljamo do znanja da se ne radi ni o kakvom "Hilandarskom kolaču" i taj nazovikolač ne treba uzimati ni dalje deliti. To kažemo zbog toga što u hrišćanstvu nema ničeg magijskog, zbog čega se ničemu, pa ni nekakvom kolaču, čak i da je iz Hilandara a nije, ne može pridavati nekakvo čudotvorno značenje, navodi se u saopštenju prosleđenom iz kancelarije episkopa Šumadijskog Jovana."

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.