Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Posjeta predsjedinka CIK BiH

U ciklusu priprema za predstojeće lokalne izbore, opštinu Teslić je posjetio predsjednik CIK BiH Dr Suad Arnautović. 
Predsjednik CIK je održao radni sastanak sa načelnikom opštine Radom Pavlovićem, potpredsjednikom SO-e Muratom Kopićem  i  kompletnim sastavom OIK-Teslić.

Činjenica  da opština Teslić ima preko 38 hiljada birača, da spada u red najvećih opština u BiH i RS, po riječima g. Arnautovića, bio je osnovni motiv da se na licu  mjesta uvjeri kako teku pripreme za predstojeće lokalne izbore. Predsjednik Arnautović je pozitivno ocijenio aktivnosti koje se u Tesliću  preduzimaju u pravcu sprovođenja fer i korektnih izbora. U tom pogledu je posebno  apelovao na političke subjekte da poštuju pravila izborne kampanje i  ukazao na nove zakonske odredbe koje daju mogućnost opštinskim izbornim komisijama da izriču sankcije i do 10 hiljada KM.

 

Izražavajući zahvalnost na ovoj posjeti i na ovako temeljitom pristupu u pripremi izbora, načelnik Pavlović je obećao punu podršku Opštinskoj izbornoj komisiji  u sprovođenju priprema za predstojeće izbore. „Očekujem od svih političkih subjekata da se poštujemo i uvažavamo.To je interes naših građana, i od njih ćemo biti poštovani samo ako u izbornoj  utaknmici do same perfekcije  poštujemo  izborna pravila.Ovo nije incidentna sredina.Svi prethodni izbori su ovdje protekli u demokratskoj atmosferi.Tako i predstojećeg 5.oktobra, očekujem da građanin, birač sa svojom slobodnom voljom, bude naš vrhovni sudija,“ ističe načelnik Pavlović.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.