Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Novi put za mještane Gaja

U mjesnoj zajednici Čečava zaseok Gaj zvanično je puštena u promet asfaltirana dionica puta u dužini od oko 600 metara za čiju modernizaciju su objedinjena finansijska sredstva Opštine Teslić i mještana tog područja u iznosu oko 96.000KM.
Modernizacija pomenutog puta mnogo će značiti u pogledu poboljšanja životnih uslova za 39 domaćinstava koja su stalno nastanjena na području naselja Gaj,  značajnom broju stanovnika ovog područja koji se nalaze na privremenom radu u zemljama Evropse unije koji mjesto posjećuju u periodima odmora i praznika, kao stanovnicima nekoliko susjednih naselja kojima će dolazak do kuće biti mnogo jednostavniji.

 

Činu zvaničnog puštanja u promet prisustvovao je i načelnik opštine Teslić Savo Kasapović koji je u obraćanju za medije rekao, da ova investicija može poslužiti kao primjer    dobre saradnje i investiranja građana i opštine jer su mještani naselja Gaj u potpunosti pripremili podlogu,dok je opština učestvovala u asfaltiranju prve dionice sa oko 40,000KM. Kasapović je istakao da u mjestima gdje građani budu više ulagali svojih sredstava biće veća obaveza i opštine da pomogne i da se tako,između ostalog, uredi putna mreža. „Ovo je dobar primjer angažmana građana jer je put u dužini od dva kilometra već pripremljen njihovim sredstvima i u svakom slučaju imaćemo to u vidu kako bi se ovaj put što prije u potpunosti modernizovao" – zaključio je Kasapović.

 Zoran Tomić predsjednik građevinskog odbora naselja Gaj pojasnio je da je u ranijem periodu mještanima naselja Gaj bio težak dolazak do domova pogotovo u zimskom periodu jer je u pitanju brdovit teren, a kako bi taj problem bio otklonjen, u saradnji sa opštinskim vlastima pristupilo se njegovom rješavanju. Tomić je dodao da je podloga za asfaltni put urađena u dužini od 2.200m za šta su mještani prikupili oko 56.000KM i izrazio uvjerenje da će pored polaganja asfalta na ovu prvu dionicu u kratkom periodu biti završen odnosno asfaltiran i ostali dio puta.

 Nedeljko Miljić mještanin naselja Gaj smatra da će izgradnja ovog puta mnogo značiti ljudima koji tu žive i da će njegova izgradnja zasigurno doprinijeti ostanku ljudi na ovim prostorima, a prvenstveno mladih kojih ima značajan broj na ovim prostorima.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.