Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Почела нова школска година, 12 првачића сјело у школске клупе

Директор је свим ученицима и наставницима честитао успјешан почетак нове школске године / Фото: Школа у Чечави

У складу са Правилником о наставном календару за основне школе Републике Српске, редовна настава у свим основним школама почела је јуче, 1.9.2023. године.

Ове школске године, у основној школи „Јеврем Станковић” у Чечави, уписано је укупно 127 ученика распоређених у 12 одјељења. Ово представља смањење од 11 ученика и једног одјељења у односу на прошлу школску годину. Од тога, 12 ученика је уписано у први разред, што је 7 ученика више у односу на прошлу школску годину.

Директор школе, господин Остоја Марковић, је навео да су у школи обезбједили све потребне услове за несметано одвијање васпитно-образовног процеса.

У свом поздравном говору, директор је свим ученицима и наставницима честитао успјешан почетак нове школске године. Посебно је истакао своје поздраве и жеље за успјешним школовањем најмлађих ученика – првачића, који су сада на почетку једног од најважнијих и најљепших периода у свом животу – ђачког доба.

Из школе информишу да је Министарство просвјете обезбједило бесплатне уџбенике за све ученике од првог до 4. разреда. Локална заједница је такође омогућила ученицима од 5. до 9. разреда половне уџбенике, а од ове школске године, обезбјеђен је и продужени боравак за ученике прве тријаде у школи у Чечави.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.